1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia: Kraj karijere za Logan MCV
Dacia: Kraj karijere za Logan MCV
3

Dacia: Kraj karijere za Logan MCV

440
3
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka potvrdila je da će poslednji primerci Logana MCV sići sa proizvodnih traka ove nedelje i da se tako nakon 14 godina postojanja okončava karijera ovog modela. 

Predstavnici Dacije ističu da je odlazak navedenog automobila u istoriju proizvod pre svega male potražnje. Rukovodstvo rumunske marke nekoliko godina je beležilo loše prodajne rezultate za Logan MCV i rešili su da ga pošalju u istoriju. Navodi se da je tokom 2019. godine prodato svega 35.000 primeraka ovog modela, što je daleko manje od standardnog Logana koje je prethodne godine brojao do 62.000 novih vlasnika.

Kako smo nedavno imali priliku da vidimo novu generaciju modela Sandero i Logan, te da smo tom prilikom videli i Sandero Stepway, već se tada moglo predosetiti da će Dacia poslati Logan MCV u penziju.

Dakle, praktičnije izdanje Logana neće dobiti novu generaciju, ali neće ostati bez spiritualnog naslednika. Služba za odnose sa javnošću rumunskog proizvođača istakla je da se već radi na sukcesoru. „Radimo na rešenju koji će novi model učiniti mnogo drugačijim u odnosu na odlazeći automobil“, stoji u saopštenju Dacije.

O čemu se radi? Pa, Dacia planira da Logana MCV zameni sa velikim SUV modelom koji će biti sedmosed. Ovaj SUV neće biti neki derivat Dustera, već zaseban model koji će ujedno biti i kruna ponude proizvođača iz Rumunije. Detalji o novitetu sa one strane Karpatskih planina nisu poznati, no jedan detalj je već stigao u javnost – novi SUV Dacije biće postavljen na CMF-B platformu, što otvara vrata elektrifikaciji…

AutoRepublika 

(440)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta što „odlazi“.
Novi sedmosed će, dakako, koštati barem kao dva prethodna sedmoseda MCV-a (prve generacije)

BB

Nekad su se kupovale Lade da napravr kuću, voze mješalicu, cement, pločice. MCV je nekako prirodni nasljednik te koncepcije. Sad niko i ne zna šta je mješalica niti išta svojim rukama uraditi. Došlo neko drugo vrijeme…

Slavko

Meni su se bas dopali renderi MCV-a na osnovu novog Logana. Nece ni kod Dacie biti vise gomile prostora za malo para. Trendovi…