1. Home
  2. Vesti
  3. Uber postavlja 700 brzih punjača za električna vozila u Londonu
Uber postavlja 700 brzih punjača za električna vozila u Londonu
0

Uber postavlja 700 brzih punjača za električna vozila u Londonu

104
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska prestonica dobija sve veći broj javnih punjača za električna prevozna sredstva. 

Suštinski to je i neophodno, jer već sada evropske metropole nemaju adekvatnu infrastrukturu za ubrzani rast prodaje električnih automobila. Stoga je potrebno kapitalno ulaganje u razvoj mreže javnih punjača, bez kojih je elektrifikacija samo pusti san briselskih i drugih zapadnjačkih birokrata.

Uber je potvrdio da će instalirati čak 700 brzih punjača u Londonu, što bi trebalo da uveća broj stanica za punjenje u tom gradu za 7%! Uber navodi da je cilj da se kroz ovu mrežu omogući lakši prelazak na električna vozila, a punjači će pored vozača te kompanije biti dostupni i ostatku javnosti.

„Često mi vozači kažu da je uslov za prelazak na EV model postojanje javnih punjača u blizini njihovog prebivališta. Postavljanjem ovih punjača, verujemo da ćemo pomoći hiljadama vozača da odluče u korist električnog automobila“, kazao je Džejmi Hejvud, generalni menadžer Ubera za Severnu Evropu.

Uber je jedna od kompanija koje značajno investiraju u svet električnih vozila. Prošle godine je stigla najava da će to preduzeće sarađivati sa britanskim proizvođačem četvorotočkaša pod nazivom Arrival. Iz njihovog partnestva trebalo bi da nastane električni automobil koji će postati baza Uberove električne flote u tom delu Evrope.

AutoRepublika 

(104)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments