1. Home
  2. Vesti
  3. Ford će uz popust prodavati SUV Explorer bez nekih čipova
Ford će uz popust prodavati SUV Explorer bez nekih čipova
1

Ford će uz popust prodavati SUV Explorer bez nekih čipova

348
1
Podelite sa prijateljima:

U situaciji u kojoj se ne nazire brzi kraj drame u lancu snabdevanja koji bi trebalo da omogući stalan priliv komponenti u magacine proizvođača automobila, snalazi se ko kako ume. Redakcija uglednog specijalizovanog lista Automotive News je prenela vest lista The Verge, a koja govori o tome da čelnici Forda imaju nameru da (posredstvom distributera) kupcima isporučuju primerke SUV-a s oznakom Explorera, koji su lišeni instalacije nekih poluprovodnika zaduženih za regulaciju rada manje bitnih sistema na vozilu. Vest je postala javna sinoć.

Konkretno, kupci koji prihvate ovakav dogovor, dobijaju vozilo u kom putnici iz prednjeg dela automobila neće biti u stanju da podešavaju rad klima uređaja i sistema za grejanje kabine u zoni koja pokriva interes kolega sa zadnje klupe. Zauzvrat će moći da računaju na popust, kao i na naknadnu ugradnju mikročipova koji bi vratili punu funkcionalnost Exploreru, onog trenutka kada to postane moguće.

Za sada nije poznato tačno kada će se otvoriti mogućnost za kompletiranje automobila koji će tada već biti u posedu novog vlasnika, ali Amerikanci očekuju da se to dogodi u roku koji bi bio kraći od jedne godine. Odluka je doneta nakon sličnih sikiracija od nedavno kada su stotine, ultra traženih primeraka modela Bronco, ležala na kompanijskom parkingu usled nedostatka elektronskih komponenti.

Kako rekosmo, snalazi se svako na svoj način, pa je tako General Motors iz istih razloga, odustao od ponude opcije bežične dopune pametnih telefona, HD radio prijemnika i slično, dok je Tesla isporučivala Modele  3 i Y bez ugrađenih priključaka za USB. Pisali smo i da je BMW digao ruke od ponude ekrana osetljivih na dodir u modelima X5 i Z4, što se još može smatrati i bezbedonosnim napretkom.

AutoRepublika

(348)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čitah na Fiat forumu da neki kupci Tipa (možda sedan verzije) imaju sličan problem u odnosu na več poručena vozila. Nedostaje za vozila neka komponenta ( valjda „centrala“ ) za parking senzore i onda kao zamenu/kompenzaciju kupcima nude gratis kameru za parkiranje.