1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Mini Cooper ulazi na još jedno tržište
Električni Mini Cooper ulazi na još jedno tržište
0

Električni Mini Cooper ulazi na još jedno tržište

113
0
Podelite sa prijateljima:

Minijev električni mališan predstavlja uvod u novo doba za britansku marku i već sada se pokazao kao poprilično uspešan model na komercijalnom planu.

Mini se za pomoć oko elektrifikacije obratio matičnom BMW-u koji je odgovorio doniranjem pogonskog sklopa iz modela i3. Tako je prostim prepakivanjem proizvoda nastao Mini Cooper Electric odnosno Mini Cooper SE, u zavisnosti na koje tržište se plasira.

Proizvođač iz Oksforda vrlo je zadovoljan početkom karijere ovog automobila. Otkako je stupio na scenu pre dve godine, pa zaključno sa prošlim mesecom, prodato je više od 31.000 primeraka. No, isporuke su se značajno uvećale u prvom polugođu ove godine kada je isporučeno gotovo 13.500 jedinica.

Mini planira ekspanziju za svog EV aduta, a nova meta je rusko tržište. Realno je teško očekivati da će Mini Cooper SE da napravi neki ozbiljniji rezultat u ovoj zemlji, no u žestokoj takmičarskoj utakmici u EV segmentu svaki novi kupac je “zlata vredan”.

Britanci su potvrdili da će prodaja u Rusiji startovati naredne godine, ali još nema govora o tome kolika će biti cena ovog električnog četvorotočkaša.

Podsetimo, Mini Cooper SE dostupan je samo u varijanti sa troje vrata i pogonom na prednje točkove. Koristi bateriju kapaciteta 32,6 kWh što mu po WLTP protokolu omogućava domet od 234 km. Vozaču je na raspolaganju 184 ks, što pruža vrlo dobre performanse – sprint do “stotke” obavlja se za 7,3 s, ali je maksimalna brzina zarad očuvanja autonomije kretanja limitirana na 150 km/h.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments