1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Kuga prolazi kroz zatezanje bora ali mu je sudbina kleta
Ford Kuga prolazi kroz zatezanje bora ali mu je sudbina kleta
2

Ford Kuga prolazi kroz zatezanje bora ali mu je sudbina kleta

241
2
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno Fordov kompaktni krosover Kuga, ili kako je poznat u Sjedinjenim Američkim Državama pod imenom Escape, je bio na krovu sveta. Prodavao se izuzetno dobro i mogao je da parira velikanima kao što su Toyota RAV4 i Honda CR-V na globalnim tržišta. Ali, onda se desio kanibalizam unutar samog Forda, pa evropski kupci prefiriraju manji krosover Pumu, dok se Amerikanci okreću kockastijem modelu Bronco Sport.

Ipak, teško je reći da je Escape/Kuga komercijalni neuspeh pošto je ipak privukao preko 260 hiljada kupaca na ova dva kontinenta, i to tokom krizne 2020. godine.


Sadašnja generacija ulazi u treću godinu proizvodnje, što nam govori da je vreme za prvo osveženje. Špijunske kamere su nedavno uhvatile jedan primerak na testiranju i, ako je verovati priloženim fotografijama, Escape/Kuga će pozajmiti stil popularnog električnog modela Mustang Mach E.

To se najpre odnosi na masku hladnjaka i farove, pa dok je prethodnik izgledao kao umanjeni poveći krosover, ova osvežena verzija očigledno želi da se vodi logikom „biću veći Mustang kupe“. Zadnji deo je prošao kroz manje osveženje i uglavnom prati istu strategiju kao sadašnji model, dok će enterijer verovatno dobiti nekoliko novih boja, uz eliminisanje i dodavanje opreme zavisno od popularnosti.


Ne očekuju se ni neke izmene po pitanju mehanike. Oba modela se trenutno mogu naručiti s bogatom ponudom benzinaca dizela, kao i s po jednim hibridom i plug-in hibridom. Ford je ranije najavio da će u budućnosti biti dostupan i model na struju, ali je sasvim sigurno da ćemo na njega morati da čekamo sve do naredne generacije.

Mnogi takođe postavljaju pitanje da li ovaj model još uvek ima svoju svrhu. Ne samo što je njegova popularnost jako pala, već bi istovremeno mogao da izgubi svoju platformu, ukoliko Ford eliminiše nekada popularnog Focusa. U Evropi bi ga zamenila Puma sa dužim međuosovinskim rastojanjem, dok su Amerikanci već pokazali da je skuplji Bronco Sport popularnija kupovina.

Međutim, to su sve glasine pa ćemo definitivan odgovor dobiti tek tokom narednih godina…

AutoRepublika

(241)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta bi bilo da nestane „Šuga“.

s mile

kod mene u kraju ima puno Kuga, baš sam iznenađen, naravno plovnjaka, verovatno su povoljne, a dovoljno dobre