1. Home
  2. Vesti
  3. Evropski potrošači imuni na čari Mazde 6
Evropski potrošači imuni na čari Mazde 6
1

Evropski potrošači imuni na čari Mazde 6

1.99K
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska berlina beleži vrlo neubedljive prodajne rezultate.

Čini se da Mazda 6 deli sudbinu ostatka velikoserijskog D segmenta u Evropi. Sve je manje kupaca koji gledaju tradicionalne limuzine, što se odrazilo na prodaju čitave klase na Starom kontinentu.

Iako Mazda 6 spada među zgodniji deo D segmenta, dizajn ne doprinosi nekakvim impresivnim prodajnim brojkama. Šta više, one su na potpuno simboličnom nivou.

Tokom prethodne godine Mazdina berlina uspela je da nakupi svega 4.865 registracija na evropskom tržištu. Uz to je ostvaren i značajan pad od 28% naspram plasmana iz 2020. godine.

Početak nove godine nije doneo nikakav boljitak za Mazdinu “šesticu”. U januaru su isporučena svega 354 primerka, što je vrlo slab rezultat. Ipak, nije sve crno, jer je Mazda 6 ostvarila boljitak od 39% naspram januara protekle godine.

Još jedan ozbiljan problem za Mazdu 6 je činjenica da se ovaj model nalazi jako dugo na tržištu, gotovo celu jednu deceniju. Iako je japanska marka dva puta primenjivala restilizaciju, jasno je da je taj sedan na zalasku karijere.

Recenziju Mazde 6, doduše u karavanskom izdanju, možete pročitati OVDE. 

AutoRepublika 

(1989)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sadašnji model ima tržišni život dug koliko i 500L. A oba su se vremenom našla „u pogrešnim segmentima“, koje kupci očito masovno napuštaju.
Sda gledam sajt uvoznika. Bazni karavan G145 je 30.090. U maju 2019. je bio oko 26-27.000. Sećam se da je koštao jednako kao i karavan corolla 1,2T u malo boljoj opremi.