1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Rumunski automobil za budućnost – Dacia Sentry (GALERIJA)
Rumunski automobil za budućnost – Dacia Sentry (GALERIJA)
16

Rumunski automobil za budućnost – Dacia Sentry (GALERIJA)

12.35K
16
Podelite sa prijateljima:

Dacijin model koji nema oznaku „niskobudžetni“ – ovako nešto je moguće, ali samo u mašti dizajnera koji je napravio niz digitalnih rendera ovog imaginarnog automobila. 

Rumunski dizajner Ticarat Aleksandru-Calin rešio je da da svoju viziju potencijalnog budućeg modela Dacije. I slobodno se može reći da je ovo jedan veoma atraktivan automobil.

Imaginarni model Sentry je zapravo limuzina petosed sa padajućom linijom krova što čitavom vozilu daje kupeoliku siluetu, stil koji je u aktuelnoj automobilskoj industriji sve popularniji. Osim toga, autor ovog dela ističe i da je njegov zamišljeni četvorotočkaš zapravo EV, što objašnjava u neku ruku i specifičan izgled automobila.

Jedna odlika posebno se lako uoči, a to je nedostatak klasičnih retrovizora. Umesto njih tu su kamere, što je rešenje koje smo već videli kod Honde e i Audija e-tron.

Dacia Sentry dugačka je 5.040 mm, široka 1.907 i visoka 1.506 mm. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2,85 metara, što govori da je ovo poprilično veliki automobil koji bi se svojim dimenzijama našao negde između E i F segmenta.

Očigledno je da mašta može svašta, a kako izgleda ova rumunska lepotica pogledajte u galeriji ispod.

AutoRepublika 

(12351)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

16 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Random

Što se mene tiče, bljak.

Navak

Za mene ovaj auto I’ma ogromnu perspektivu

Кисели купус

А што бре „бљак“, јел ти „Fiat“ 500l „лепши“???!!!Или можда „Yugo“ 45??!!

Coa

Sreća, pa te se ne tiče

Кисели купус

Ма „Fiat“ 500l је „закон“, а богами и „Yugo“ још увек???!!!
***о нас „Fiat“!!!Сви су нас „препишали“ и сви су на крају испали паметнији од нас!!!

Trajče

Da je izašao 1990. bio bi uspešan

BojanNeki

Ugao šoferke da se sedi na zadnjem sedištu. Deca se igrala.
Nego kakav ste vi to „magazin“? Renderima i kolima komentatora se bavite, ccc.

kola

oooo bojaneki jesi vido cudo od pleha ko krov od kuce na dve vode cubrer tesla na coscic kakva je to buducnost baterije i tenike ooooo. pusti ove ljude da vezbaju i drz se ti baterija pa na coscic . mozda ovi rumuni i naprave auto za sirotinju a ut to lep a tesla pravi gadan preskup auto za bogate budale

Bungi

Tesla ne pravi gadne automobile uopšte mada bi mogli biti ljepši. Svi električni automobili su skupi a to je zbog baterija, mogle bi biti i jeftinije, slažem se.

kola

tesla pravi najgadniji auto u istoriji bez konkurencije a nisam bas bio vican napisat precizno ime a ono glasi ovako tesla cybertruck a vako izgleda comment image

kola

i ovaj bojanneki naso da diskutuje o autima kojima se kao deca igrala a nevidi svoji jaku ljubav teslu koja je najveca svetska sramota medju autima od kada se prave svi auti

BojanNeki

Možeš da se smeješ koliko hoćeš ali to ćereslo ima preko pola miliona rezervacija.

kola

oces reci pola miliona bogatih idiota amerikanaca tesla nasukala na sprud posto se vakav krs ne moze svugde registrovati. asto ti onda smeta jedna ideja a lepa ideja od dna kolpanije dacja. ljubomora sta li je

BojanNeki

Ma da, svi su idioti ali samo ti nisi. Ljubi ga majka takvog.
Nauči neki 3D program za modelovanje pa se igraj i ti sa „dizajnom“ automobila, ali to niti ovo gore ne treba da ima mesto u časopisu koji valjda treba da je ozbiljan.

kola

bojaneki slusaj ovaj render je prelep od dacije i nikada nece zaveti jer je dacija dno i pravi serpice za male pare. a ovo zlo sto tesla pravi nije imalo ni render nego ga je isteso maistor sto radi krovove na kucama a eto prodaje se nekom. kako ce ti u ovu teslu da sedne pozadi neko ili ti oci ne sluze nicemu pa se ti bavi teslama a ozbiljna vozila ne gledaj nisu za te. i nisu svi idijoti kako ti vakelises nego samo ovih milion ili dva sto nasedaju na fantazije bez osnova koje proizvodi mask cija govno… Pročitaj više »

BojanNeki

Evo ti dete, uživaj u renderima.
https://www.google.com/search?q=car+concept+render