1. Home
  2. Life
  3. Film
  4. Stiven Spilberg sprema novi Bullitt
Stiven Spilberg sprema novi Bullitt
2

Stiven Spilberg sprema novi Bullitt

222
2
Podelite sa prijateljima:

Ukoliko ste neko kome „benzin teče kroz vene“, onda ste sigurno gledali film „Bullitt“ iz 1968. godine. Možda ne celokupan film, ali svakako scenu jurnjave ulicama San Franciska između Forda Mustanga i Dodgea Chargera. U njemu čuveni Stin Mekvin igra ulogu detektiva Frenka Bulita koji juri mafijaše nakon što su ubili bitnog svedoka.

Tada smo videli čuvenu scenu gde sa svojim Mustangom kreće da juri negativce, a ostala je upečetljiva po tome što tokom devet minuta akcije nema muzike ili dijaloga već se čuje zvuk moćnih V8 motora i škripa guma koja dopunjava užitak.

Sam film je postao bitan deo američke kulture do te mere da je potraga za Mustangom trajala dugo godina pre nego što je konačno pronađen 2018. godine, o čemu smo svojevremeno i pisali. Kasnije je prodat za rekordnu sumu za neki mišićavi automobil kada je kupac izdvojio sumu od čak 3,7 miliona dolara.

Zašto je „Bullitt“ toliko popularan ćemo opisati neki drugi put u našoj sekciji zanimljivosti dana, a današnja vest je srećne prirode ako ćemo verovati natpisima sa sajta „Deadline Hollywood“. On kaže da ćemo uskoro videti moderno izdanje i da će legendarni Stiven Spilberg biti taj koji će bizi režiser.

Reč je o osobi kojoj nije potrebno veće predstavljanje i sigurno smo videli neko od njegovih remek dela, kao što su Jaws, Indiana Jones, Jurassic Park i mnoga druga. Novi „Bullitt“ zapravo neće biti preslikano izdanje originala, pa iako će pratiti doživljaje Frenka Bulita, opet ne možemo očekivati identične scene.

Ostaje nam da vidimo da li ćemo ponovo videti jurnjavu, a za tako nešto postoje idealni uslovi. Naime, Ford trenutno nudi baš izdanje Bullitt, Mustanga po uzoru na onaj koji je Mekvin vozio pre pet i po decenija, dok se Dodge Charger može pohvaliti sa nekoliko impresivnih izdanja visokih performansi kao što su Hellcat, Demon i Red Eye gde snaga prelazi 800 „grla“. Ali to je odluka koju će Spilberg sam morati da donese.


Spomenućemo da je pre dvadesetak godina bila aktuelna priča da Čad Mekvin, sin spomenutog Stiva, sprema moderno izdanje „Bullitta“ sa Bred Pitom u glavnoj ulozi, ali cela ideja nažalost nije otišla daleko. Nadamo se da će ovaj put rezultat biti drugačiji…

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

za one prave petrolheade, pitanje je samo realnosti auto scena, ako se previše umeša komjuterska obrada, i pretvori u savremene Marvel scene….

Balkanboj

Nešto sumnjam da će biti onako realan u scenama koje su nama na portalu bitne.

Meni je Ronin jedan od filmova sa najboljim scenama jurnjave automobilima. A sve iz jednog prostog razloga, nisu vozili sporo pa ubrzavali scene, voženo je pravim brzinama. Trik je u tome što su automobili imali po dva upravljača (volana). Kaskader je sedeo desno i vozio, a glumci bi na vozačkom, levom sedištu, oponašali pokrete volanom.