1. Home
  2. Vesti
  3. Preliminarni detalji: Volkswagen Passat za 2019.
Preliminarni detalji: Volkswagen Passat za 2019.
0

Preliminarni detalji: Volkswagen Passat za 2019.

3.52K
0
Podelite sa prijateljima:

Redovna restilizacija sredinom životnog ciklusa, trebalo bi da pomogne Passatu da bude prvi model u segmentu koji će probiti brojku od 30 miliona prodatih primeraka.

Trenutna situacija sa Passatom je pomalo zbunjujuća, jer postoje tri verzije u zavisnosti od regiona. Novajlija je lansiran u Kini, koji leži na MQB platformi, dok se budući Passat s američkim specifikacijama drži stare arhitekture. Evropska verzija, o kojoj govorimo, sprema se za redovni tretman osvežavanja.

Naravno, evro varijanta se prebacila na MQB platformu još 2015., sa lansiranjem osme generacije. Kompanija iz Volfsburga kaže da pravi izmene na fabrici u Emdenu na severu Nemačke, koja treba da se pripremi za proizvodnju restilizovanog Passata. Uz malo objavljenih detalja, Volkswagen kaže da će nastaviti da prodaje automobil i u sedan i karavanskoj verziji, uz poznatu paletu motora uključujući i „plug-in“ hibrid.

Modeli sa GTE oznakom u čisto električnom režimu vožnje su za sada nepoznate autonomije, koja je u slučaju odlazećeg modela 50 kilometara, ali bazirano na starom, prilično nepouzdanom i previše optimističnom NEDC ciklusu. Takođe saznajemo da će restilizovani model odlikovati „nove tehnologije u domenu pogona, osvetljenja, sistema asistencije i info-zabavnih tehnologija“.

Ove novine bi trebalo da doprinesu dostizanju brojke od 30 miliona prodatih jedinica. Nakon 45 godina na tržištu, Passat je isporučen u preko 29 miliona primeraka širom sveta i samo je pitanje trenutka kada će dostići „magičnu“ cifru. On će biti prvi model u segmentu kojem će to poći za „točkovima“, i na taj način učvrstiti drugo mesto po prodaji iza Golfa, koji je isporučen u 35 miliona jedinica.

Po VW-ovom saopštenju za medije, „odbrojavanje do tržišnog lansiranja restilizovanog modela startuje krajem januara 2019.“ Dakle, oficijelnu premijeru očekujemo na Salonu automobila u Ženevi.

AutoRepublika

Izvor: VW

 

(3521)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments