1. Home
  2. Vesti
  3. Audi pokrenuo akciju popravke „popravljenih“ automobila
Audi pokrenuo akciju popravke „popravljenih“ automobila
2

Audi pokrenuo akciju popravke „popravljenih“ automobila

414
2
Podelite sa prijateljima:

Opozivi su u današnje vreme sasvim uobičajena stvar u automobilskoj industriji, ali je Audi nekako našao način da i u ovim okolnostima bude originalan, kada na to već i nema neko pravo unutar grupacije Volkswagen. Tako je nemački proizvođač luksuznih velikoserijskih automobila s četiri prstena na nosu, dospeo na novinske stupce, kada je pokrenuo akciju povlačenja stotinak hiljada vozila u svetu, a sve zbog potencijalno pogrešno postavljenog sistema oslanjanja na zadnjoj osovini, koja je tako (nakaradno) složena prilikom prethodne kampanje opoziva.

Prošlog juna su neplanirano u servis morali mnogobrojni modeli Audija proizvedenih između 2019. i 2021. godine. To su A4, A5, A6, A7, A8, Q5, Q7, Q8 i E-tron. Razlog povlačenja se krio iz potrebe mehaničara da zamene one matice na zadnjoj osovini koje nisu ispunjavale specifikacije. Prema tada objavljenom saopštenju, neispravna navrtka bi mogla da poveća prostor između veze vešanja i nosača glavčine, a što dalje eventualno može dovesti do loše centriranih točkova zadnje osovine.

Bavarski proizvođač je nakon završetka te kampanje, na učestalim osnovama počeo da dobija žalbe kupaca o tome kako su vlasnici registrovali ubrzano i neravnomerno trošenje pneumatika, uz lošije osobine vozne dinamike. To je podstaklo nadležne u kompaniji da pokrenu internu istragu čiji rezultat se ogleda u zanimljivom pronalasku. Stručnjaci su otkrili da je „deo na zadnjoj osovini možda u nekim slučajevima nehotice i nesvesno podešen prema pogrešnim specifikacijama“, preneo je Automotive News.

To su razlozi koji su prisilili one koji odlučuju u Ingolštatu da pokrenu drugu korektivnu kampanju kako bi otklonili poznati problem. Sudeći po navodima iz saopštenja za javnost koje je izdalo američko telo nadležno za bezbednost saobraćaja na putevima (National Highway Traffic Safety Administration – NHTSA, serviseri marke Audi će pregledati stanje na zadnjoj osovini pogođenih vozila i izvršiti popravke po potrebi. Zavisno od stanja vozila, moguće je da će Audi podneti i trošak zamene prerano pohabanih pneumatika.

AutoRepublika

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Ahahahahah

moron

Korektno ako će da zamene i pneumatike-