1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover obustavio isporuke vozila Ruskoj Federaciji
Jaguar Land Rover obustavio isporuke vozila Ruskoj Federaciji
1

Jaguar Land Rover obustavio isporuke vozila Ruskoj Federaciji

222
1
Podelite sa prijateljima:

Čuveni engleski proizvođač automobila koji trenutno posluje pod kapom indijske grupacije Tata Motors, kompanija Jaguar Land Rover je pre dan – dva obavestila predstavnike sopstvene distributivne mreže koja opslužuje tržište Ruske Federacije, da je obustavila isporuke novih automobila počev od 24. februara ove godine. Navedeno je da će prekid snabdevanja plemenitim vozilima potrajati dok „ne stigne novo, zasebno obaveštenje o nastavku prodaje.“

Srećom, svi oni sa statusom rezidenta Rusiji, a koji su pre 22. februara poručili vozilo pomenute grupacije s Ostrva, dobiće svog limenog ljubimca u roku „koji je trenutno predmet dogovora s timovima koji se bave logistikom za račun firme.“

Iako saopštenje za javnost koje je izdala engleska kompanija ne sadrži obrazloženje za obustavu otpreme skupocenih automobila, predstavnici distributivne mreže JLR-a u najvećoj svetskoj državi imaju svoju smislenu pretpostavku. Po njihovom mišljenju, razlog je čisto ekonomske prirode ali je opet utemeljen u ratnim zbivanjima iniciranim prošle nedelje. Naime, trgovci tvrde da je kolaps ruske rublje doveo do tog stepena neizvesnosti da je uslovio nemogućnost prodaje vozila s predvidivim profitom.

Isti razlog je navodno primorao i izvestan broj trgovaca da prekine s prodajom i ranije uvezenih primeraka, onih koji stoje na lageru (u izložbeno-prodajnim salonima) u Rusiji. Nakon stabilizacije ekonomskih prilika, i konsolidaciji kursa razmene nacionalne valute Rusije, trebalo bi očekivati nastavak uvoza i ponude četvorotočkaša razvijenih od strane JLR-a.

Inače, Jaguar Land Rover je prva kompanija iz zapadne Evrope koje je na ovaj način reagovala na činjenicu da je nacionalna valuta Rusije kolabirala. Najverovatnije je da ćemo narednih dana objaviti slične vesti i za ostale automobilske marke.

AutoRepublika

(222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Jaooo pa kako će sada Rusi da nastave oslobađati Ukrajinu od fašizma ako nemaju Jaguare i Land Rovere🤣…