1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari 2021. prodao više vozila Bugarima nego 2019. i 2020. u zbiru
Ferrari 2021. prodao više vozila Bugarima nego 2019. i 2020. u zbiru
1

Ferrari 2021. prodao više vozila Bugarima nego 2019. i 2020. u zbiru

344
1
Podelite sa prijateljima:

Pandemija novog korona virusa, odnosno velika zdravstvena kriza je uslovila i pokrenula i prateću dubinsku ekonomsku krizu širom sveta, a posebno u nekoliko zemlja Evrope. Međutim, upravo takva vremena su kao stvorena za ekstremno bogaćenje uskog sloja stanovništva, pa je sličan trend registrovan i u Bugarskoj. Indikativan pokazatelj je i taj koji govori o tome da je italijanski proizvođač egzotičnih vozila, tokom prošle godine u komšijskoj državi isporučio rekordan broj četvrotočkaša.

Konkretnije, sudeći prema zvaničnim podacima koje je obelodanila bugarska policija, ukupno je tokom prošle godine registrovano dvanaest primeraka novih vozila marke Ferrari. To je bio dovoljan kontingent da bi se premašila zbirna realizacija apeninskog proizvođača iz dve godine koje su neposredno prethodile analiziranoj. To znači da je tokom 2020. u Bugarskoj isporučeno četiri primeraka ovih vozila, dok ih je godinu dana ranije bilo pet na listi isporuka.

U isto vreme, prodato je i šest primeraka Lamborghinija, baš kao i vozila marke Bentley, dok su i dva nova primerka brenda Rolls-Royce završila u dvorištima nekog od naših komšija iz Bugarske. Radi se o podacima za proteklu godinu, kao i o potpuno novim automobilima.

Vest smo pročitali na rumunskom sajtu G4Media.ro, a koji se opet poziva na bugarsku publikaciju Novinite. U tim izveštajima se navodi da je od ukupnog tiraža Ferrarija „s prošle godine izdatim bugarskim pasošem“, njih tri s hibrida s nazivom SF90 Stradale. Posebni su, između ostalog i po tome što razvijaju preko 1.000 konjskih snaga, a koštaju najmanje 507 hiljada američkih dolara.

Pored ovog trilinga, uvezeno je i šest primeraka modela Ferrari F8 Tributo, od čega je par bio u verziji Spider. Model F8 Tributo pokreće V8 motor s najviše 721 konjskom snagom.

Bugarska saobraćajna policija je izvestila i o dva prodata nova Rolls-Roycea, od kojih je jedan model Ghost. Njegova cena iznosi „simboličnih“ 462 hiljade američkih dolara.

Da kažemo, ponovimo da su Bugari prošle godine birali i primerke Lamborghinija i Bentlija, ali da za razliku od 2020. godine, nije bilo isporuka automobila s logotipom Aston Martina. Ipak, neko se u Bugarskoj lane obradovao i Lotusu.

Kako se spuštamo naniže kroz lestvicu brendova, dolazimo i do 109 primeraka prodatih Porschea, od kojih je najpopularniji model, začudo i jedan od najskupljih, a to je sportska ikona 911 Turbo S. Moćan automobil je u pitanju, baš moćan (650 konjskih snaga).

Verovatno je zanimljivo pomenuti i da je 15% svih novih automobila koji su prometovani prošle godine u susednoj slovenskoj zemlji, iz segmenta luksuznih. Prevedeno u apsolutne cifre, to znači da je od ukupnog broja isporuka obavljenih tokom prošle godine (24.537), njih 3.623 bilo iz segmenta luksuznih četvorotočkaša.

Bugari vole i marke poput sledećih: BMW, Audi, Mercedes, Porsche, Land Rover, Jaguar, Jeep, Lexus, Volvo. Najpopularniji luksuzni brend s malom razlikom u odnosu na drugoplasirani Mercedes (1.079) je BMW (1.119), dok je treće mesto okupirao večito treći Audi (625).

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Znate šta ima novo…Ferrari ušao u Sofiju😁..