1. Home
  2. Vesti
  3. EVEasy EV3 prvorođenče marke za manje od 9 hiljada evra
EVEasy EV3 prvorođenče marke za manje od 9 hiljada evra
1

EVEasy EV3 prvorođenče marke za manje od 9 hiljada evra

331
1
Podelite sa prijateljima:

Jiangling Motors Corporation, odnosno JMC grupa u svom sastavu poseduje JMEV diviziju, koja godinama unazad proizvodi pristupačne električne automobile pod svojim brendom. Vozila iz JMEV game se mogu opisati kao posve uobičajena, ona koja se ni po čemu ne ističu posebno. Međutim, nova generacija elektromobila kompanije će biti plasirana uz promociju nove marke koja se na kineksom izgovara Jiži (Yizhi), dok se na inostranim tržištima raspoznaje po imenu EVEasy.

Prvi model novog brenda sa velikim slovom “e” na logou, jeste predstavljen kroz urbani hedžbek EVEasy EV3. Elektormobil koji je dugačak 3.720 milimetara poseduje petoro vrata i sopstveni dizajn. Putnička kabina nudi smeštaj za četiri osobe, a unutrašnjost odlikuje, odnosno ono što prvo u oči upada je osmoinčni ekran multimedijalnog sistema, kao i displej koji se nalazi tačno ispred vozača.

Na spisku opreme se nalaze i (samo) dva vazdušna jastuka, baš kao i na najbolje opremljenim verzijama Škode Fabije koja se prodaje na našem tržištu. Tu je i ABS sustem, kao i set kamera koje vozaču pružaju uvid u status kompletnog okruženja oko hedžbeka.

EVEasy EV3 poseduje baterijsku jedinicu kapaciteta 31 kW/h, a izlazna snaga sinhronog elektromotora varira zavisno od izbora kupca. Osnovna verzija poseduje motor koji razvija 48 konjskih snaga uz 150 Nm obrtnog momenta, dok se opciono može dobiti i motor sa isporukom 68 “konja” i 180 Nm obrtnog momenta.

Jasno je da moćnija verzija pruža dinamičniju vožnju, ali ta radost ide na teret dometa sa jednim punjenjem baterije. Osnovna verzija je u stanju da pruži autonomiju od 301 kilometra, dok moćnija “dobacuje” do 251 kilometar sa jednim punjenjem baterije.

Prodaja „trojke“ je već započela na kineskom tržištu a cena se kreće u rasponu od 17 do 20 hiljada američkih dolara, što se može smatrati odličnom ponudom. Kada se prodajna cena mališana koriguje za efekte subvencija azijske države, onda tek priča o ceni izaziva radost kod potencijalnih kupaca. Naime, zavisno od regiona i konkretnog grada, zbog različitih iznosa podsticaja, cena može biti u rangu od 10 do 12,5 hiljada “zelembaća”.

Možete pretpostaviti da su planovi proizvođača slični onima koje je nekada pravio francuski vojskovođa Napoleon. Već će ove godine biti predstavljeno još tri modela marke, uključujući i verziju sa dvoje vrata, namenjenu omladini.

Funkcija autopilota je već u procesu razvoja, a čelnici koncerna JMC veruju da će na rok od pet godina uspeti da dostignu godišnji obim prodaje od 200 hiljada jedinica. Dve fabrike su već stavljene u funkciju proizvodnje elektromobila marke EVEasy. Jedna se nalazi u Nančangu a godišnji kapacitet joj je 150.000 primeraka, dok je druga smeštena u gradu Kunming, a njene proizvodne trake mogu da odbace do 50.000 electričnih vozila za 365 dana.

AutoRepublika

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
RS01

Za te pare Megan, Hyundai i30, Elantra, itd, što se mene tiče. Veći domet, veći modeli.