1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Mercedes-Benz C klase će imati premijeru u Parizu
Novi Mercedes-Benz C klase će imati premijeru u Parizu
3

Novi Mercedes-Benz C klase će imati premijeru u Parizu

2.18K
3
Podelite sa prijateljima:

U planu je i električna verzija.

Čekamo da Mercedes skine veo s nove S klase, ali u međuvremenu, kompanija iz Štutgarta je očigledno otišla daleko u razvoju nekada „ulaznog“ modela – C klase.  W206 je već primećen, a glasine kažu da ćeč u igri biti i rival A4 Allroada, All-Terrain, u maniru veće E klase.

Sada, u najnovijim izveštajima se tvrdi da će nova C klasa biti predstavljena za oko godinu dana u Parizu. Ukoliko je verovati ovim vestima, prvo javno pojavljivanje arhirivala BMW-a serije 3, desiće se 29. septembra 2020., tokom prvog novinarskog dana salona u Parizu. Naravno, onlajn predstavljanje će se održati par nedelja ranije.

Šta možemo očekivati? Daimler će W206 gurnuti u prestižnije vode, jer je ulogu ulaznog Mercedesa preuzela A klasa i njeni derivati. Trebalo bi da budu implementirane i neke tehnologije iz S klase, C53 s rednim „šestakom“, bolja električna autonomija „plug-in“ hibrida i čisto električni model.

Ono o čemu se takođe govori je da će novajlija biti lakši u odnosu na današnji automobil zahvaljujući izdašnijoj upotrebi aluminijuma, dok će u isto vreme torziona krutost biti poboljšana. Tu je i električni sistem od 48 V. Vazdušno ogibljenje će i dalje biti opciono na nekim verzijama i standardno na najprestižnijim varijantama.

Što se napredne tehnologije tiče, očekuje se nivo 3 autonomne vožnje, koji će omogućiti samostalno upravljanje do brzine od 130 km/h. Masivni ekran osetljiv na dodir će navodno biti u maniru nove S klase, kao i „plug-in“ hibridni sistem za AMG C63.

Na meniju će najpre biti limuzina, dok će karavan uslediti ubrzo nakon nje, da bi se porodici pridružili kupe i kabriolet. Što se električnog modela s EQ oznakom tiče, njegov dolazak se očekuje tokom 2022.

AutoRepublika

(2177)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Verujem da će svi biti, u vizuelnom smislu, s prednje i zadnje strane, isti kao CLS na primer

Zoca

Do tada firmu mozda kupe neki Kinezi.

Mustang

ulazni „goli“ model nove cece će biti 50000 €, a videćete kad kinezi za godinu dana predstave jednako atraktivnu kopiju za pet puta manji iznos, valjda je danas takav trend, da je samo kod nas evropljana IQ proporcionalan spoljnoj temperaturi