1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan Leaf zategao bore (GALERIJA)
Nissan Leaf zategao bore (GALERIJA)
0

Nissan Leaf zategao bore (GALERIJA)

147
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski električni kompakt nastavlja karijeru na globalnom tržištu.

Leaf je niz godina bio najuspešniji EV model na svetu. No, kako su dolazili konkurenti tako je njegova prodaja opadala, ali daleko od toga da više nema šta da ponudi. Tako je prošle godine Leaf ostvario gotovo 35.000 registracija u Evropi, uz rast prodaje od 12%.

Nissan je rešio da ažurira električnog aduta, ali su izmene ostale ograničene na dizajn. Japanski brend je postavio novi logo na rešetku, kao i točkove (koji su sada od 16 ili 17 inča). Proizvođač sa Dalekog istoka ujedno je i obogatio paletu boja sa kolorima koje smo videli kod Ariye i nove generacije Qashqaija. Bilo bi lepo da je Nissan uneo neke dodatne promene u kabini, jer je sve ostalo manje-više isto.

Leaf ostaje dostupan sa dve baterije od 40 i 62 kWh. Varijanta sa manjom baterijom obezbeđuje 270 km dometa, dok se sa drugom verzijom može prevaliti 385 km po WLTP protokolu. Nema izmena ni što se tiče elektromotora, u ponudi su izdanja sa 150 odnosno 217 “konja”.

U većem delu Evrope osveženi Nissan Leaf biće dostupan od 1. marta. Poznata je i cena, pa će ona tako u Francuskoj iznositi 34.400 evra (bez uračunatih subvencija), naravno za osnovnu verziju vozila.

Aktuelni Leaf moraće da opstane još neko vreme na tržištu. Tačnije, tri godine, jer će prema pređašnjim najavama tada stići njegov naslednik, koji će se transformisati u nekakav krosover.

AutoRepublika 

(147)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments