1. Home
  2. Vesti
  3. Renault izbacuje na tržište komercijalna vozila na gorivne ćelije
Renault izbacuje na tržište komercijalna vozila na gorivne ćelije
0

Renault izbacuje na tržište komercijalna vozila na gorivne ćelije

160
0
Podelite sa prijateljima:

Francuski proizvođač planira da ponudi komercijalna vozila koja će koristiti gorivne ćelije. Kangoo ZE Hydrogen je već dostupan za naručivanje, a uskoro se očekuje i veći model – Master ZE Hydrogen. 

Prvi primerci Kangooa na gorivne ćelije stiće će na tržište do kraja godine, dok će veći Master stići do prvih vlasnika tokom naredne godine.

Renault već neko vreme radi na razvoju ovih automobila, a kao partnera na tom poslu uzeo je kompaniju Simbio. Za neupućene, Simbio je deo Michelin grupacije.

Ova, nova izdanja Kangooa i Mastera imaju daleko veću autonomiju od električnih varijanti. Kangoo sa gorivnim ćelijama u stanju je da pređe do 370 km po jednom „točenju“ prema WLTP ciklusu. Masterov domet je nešto manji i iznosi 350 km (dok električna verzija može da pređe svega 120 km).

Kako je sve ovo ipak još uvek nova tehnologija i retko zastupljena, otuda i visoka cena. Renault je saopštio da će Kangoo ZE Hydrogen u Francuskoj koštati 48.300 evra, bez vladinih subvencija. Cena za Master na gorivne ćelije još uvek nije saopštena.

AutoRepublika 

(160)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments