1. Home
  2. Vesti
  3. Jedan Englez je na teži način saznao koliko košta menjač za Audi R8…
Jedan Englez je na teži način saznao koliko košta menjač za Audi R8…
7

Jedan Englez je na teži način saznao koliko košta menjač za Audi R8…

755
7
Podelite sa prijateljima:

Odgovor je mnogo, izuzetno mnogo!

Superautomobili su kategorija vozila rezervisana za onaj najbogatiji sloj ljudskog društva, te se od pripadnika te klase očekuje da imaju dovoljna novca i za eventualne (skupocene) popravke njihovih papreno plaćenih ljubimaca na četiri točka.

Tako je Džim Strit, vlasnik jednog polovnog Audija R8 Spyder, na teži način naučio koliko su skupe popravke korišćenog superautomobila. On je Audijevu perjanicu kupio 2021. godine za 87.000 funti, piše Nottinghamshire Live.

Tada ga je odvezao u lokalni servis na redovnu kontrolu, zamenio gume i izvrši nekoliko sitnijih radova, što ga je ukupno stajalo 4.500 funti. Međutim, nedugo nakon ovog servisiranja, Džim je primetio da se čuje snažna buka u vozilu koja se pojačava sa većom brzinom.

Iznova je odvezao automobil u servis, gde je zatražio da se problem reši. Mehaničari su ustanovili da je reč o transmisiji i da je neophodno staviti novi menjač. Tu nastaje prava zavrzlama… Naime, menjač je koštao čak 29.000 funti!

Ukupni troškovi servisiranja sa novim delovima staju 31.289 funti! Naravno, Strit je očekivao daleko manji račun – prema njegovim rečima, smatrao je da će ga popravke stajati najmanje 5.000, a najviše 10.000 funti…

Servis koji je sproveo popravku vozila navodi da je račun toliko visok zbog nabavke potpuno novog menjača kao i da je otežavajuća okolnost što automobil nije u fabričkom stanju, već je prošao kroz određene izmene. Sa druge strane, Strit ističe da on nije vršio nikakve promene na R8-ici, i da ju je takvu kupio.

Na kraju se u čitav slučaj umešao i sam Audi, čiji su stručnjaci proverili sporni primerak superautomobil i ustanovili da nije u fabričkom stanju i da su vršene promene. Džim Strit za sada odbija da plati račun, jer ga je okarakterisao kao ucenjivački sve zbog toga što veruje da mu je “namešteno”, te da diler Audija koji poseduje i servis nudi da otkupi vozilo.

Ono što je posebno čudno u celom slučaju jeste da je sporni Audi R8 prešao svega 24.000 milja, odnosno nešto više od 38.600 kilometara. Stručnjaci veruju da su nestručni tjuneri doveli do toga da dođe do kvara menjača.

Zvaničnici Audija u Velikoj Britaniji su potvrdili da su u kontaktu sa Džimom Stritom i da rade na tome da pronađu rešenje za celu situaciju.

AutoRepublika 

(755)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

Skoro bi opšta hajka na EV i cenu zamene baterija, kažu mnogo skupo, ne isplativo.

Da li je iko pitao koliko kosta nov SUS motor za trenutnu generaciju automobila.

Ako je za ovog Audiha, ovoliko skup menjač, koliko tek košta motor.

BB

Ko hoće luksuz, to mora i da plati i nema veze da li lukzuz se pokreće na benzin ili struju ili oboje… A isto, u smao malo manjoj mjeri, očekuje i nas ostale sa skromnijim prohtjevima.

Matija

Vlasnik gorepomenutog Audija trebalo je da u Audijevom servisu izvrsi dijagnozu. Zatim je trebalo da zatrazi zvanican i obavezujuci predracun troskova. Tek sa dobijenim predracunom treba doneti odluku! Pravo resenje je obratiti se specijalistima za popravku menjaca, cije usluge visestruko manje kostaju. Cinjenica da je vlasnik istog servisa ponudio odkup automobila govori da je auto u sasvim dobrom stanju! Kakvu stetu moze da nanese tjuning motora? Najjednostavniji nacin da se motoru povecaju snaga i momenat jeste tzv. cip-tjuning. To znaci da se pomocu kompjutera izvrse izmene u programu kompjutera motora. Cela operacija traje mozda sat-dva vremena ali posledice mogu da… Pročitaj više »

BB

Činjenica je da ovlašteni servis zna zamijeniti mjenjač ali ne i ležaj u mjenjaču… Tamo najveća znanja ima fakturista…

S mile

Jedna od emisija Wheeler Dealer gde se u Audiju pokvario menjač, pukla je nitna koja nosi polugu. Ed China je običnim šrafom od par centi popravio menjač.

Pošteno, demontaža, ruke, koštaju, ali ne 30K eur..

Izmenjeno 2 godine pre od strane S mile
BB

Interesantan mi je bio kad su sređivali onog MG-a, čovjek nije mogao ni daa sjedne u njega 😂

moron

U skladu sa onim: „dao bi dinar da u kolo udje, a dva da iz njega izadje“