1. Home
  2. Vesti
  3. Fiat se u Evropi oprašta od SUS motora 2027. godine
Fiat se u Evropi oprašta od SUS motora 2027. godine
3

Fiat se u Evropi oprašta od SUS motora 2027. godine

238
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka rešila je da se fokusira na EV modele od 2027. godine na Starom kontinentu.

Tokom predstavljanja Stellantisovih finansijskih rezultata za prošlu godinu, prikazani su i planovi za brendove unutar te grupacije u narednom periodu. Tako se navodi da će Fiat 2027. godine završiti sa prodajom automobila koji koriste termičke motore u Evropi.

Dakle, ostaje još samo pet godina za Fiatove SUS agregate u ovom delu sveta, što je definitivno kratak vremenski period. Proizvođač iz Torina će već sredinom iduće godine predstaviti novi električni model, koji će se pridružiti usamljenom Fiatu 500 Elletrica, odnosno Electric, u zavisnosti na kom tržištu nastupa.

Budući baterijski model i dalje je misterija. Moguće je da će to biti nekakav krosover iz B segmenta, odnosno EV izdanje takvog vozila, jer je poznato da će Fiat plasirati jedan takav automobil postavljen na CMP platformu. Ova arhitektura nekadašnje PSA grupacije omogućava i skladištenje baterija i elektromotora, te je pogodna za električna vozila.

Fiat je već pokazao da ume da napravi dobar proizvod u toj klasi. Malecni Fiat 500 Elletrica je najprodavaniji električni model iz A segmenta na svetu, ili bar tako tvrde odgovorni u Stellantisu. Prošle godine je ovaj mališan ostvario više od 44.000 registracija širom planete.

Fiatov as je već bio na skeneru našeg kolege – Perice Rajkovića, a njegove utiske o tom hečbeku možete pročitati OVDE. Takođe, u narednim nedeljama imaćete priliku da na našim stranicama pročitate recenziju ovog modela u čudnoj konfiguraciji sa četvoro vrata.

AutoRepublika 

(238)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

ovo neka pošalica?

Iznogud Časni

ma daj, vidoviti Milani…od slljedece godine citava evropa u ratu, a oni ce da idu na struju..

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
YugoFlorida

Ovo baš zvuči smešno. Preskupi i teški dildoi i Fiat jednostavno ne idu u istu rečenicu.