1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Mercedes A klase u Americi
Kraj za Mercedes A klase u Americi
0

Kraj za Mercedes A klase u Americi

331
0
Podelite sa prijateljima:

Mercedes će uskoro ukinuti kompaktnu A klasu sa druge strane Atlantskog okeana.

Kako javljaju američki mediji, nemačka marka je obavestila dilere da će A klasa nestati iz ponude krajem tekuće godine. Ipak, nije sve tako sivo za Mercedesova vozila u C segmentu, jer će trokraka zvezda nastaviti da prodaje CLA u Americi.

Takođe, brendu iz Štutgarta biće potreban novi uvodni model u gamu za SAD. Interesantno je da će ta uloga pripasti SUV adutu GLA koji je suštinski prepakovana A klasa u krosover odelu.

Ovi postupci germanskog proizvođača u skladu sa najavama koje smo prethodno čuli od rukovodilaca te marke. Ola Kelenijus, prvi čovek Daimlera, još pretprošle godine je najavio da će Mercedes saseći svoju ponudu u okviru C segmenta.

“Imamo previše kompaktnih vozila, ona su nam do sada donela mnogo komercijalnog uspeha, ali u svetlu elektrifikacije neophodno je da umanjimo SUS portfolio i usmerimo se na EV modele”, rekao je svojevremeno Kelenijus nemačkim novinarima.

Izgleda da Mercedes polako počinje sa revidiranjem svojeg portfolija među kompaktnim vozilima. Suštinski, ovde se radi o A klasi i nizu derivativa koji su iznikli iz ovog modela.

Mercedes trenutno poseduje čak osam kompaktnih vozila od čega je sedam dostupno na Starom kontinentu. To su A klasa, B klasa, A klasa sedan (standardna i produžena varijanta), CLA, CLA Shooting Brake, GLA i GLB.

AutoRepublika 

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments