1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Hilux opet išla kod plastičnog hirurga
Toyota Hilux opet išla kod plastičnog hirurga
18

Toyota Hilux opet išla kod plastičnog hirurga

279
18
Podelite sa prijateljima:

Aktuelna, osma generacija pikapa Toyota Hilux proizvodi se od 2015. godine – ovo je izistinski globalni model, ali njegova glavna proizvodna baza je Toyotina fabrika na Tajlandu, dok je Australija jedno od ključnih tržišta.

Pikapovi srednje veličine tradicionalno su na vrhu liste najprodavanijih novih automobila u Australiji: prošle godine, Ford Ranger je zauzeo prvo mesto (63.356 prodatih jedinica, 33,4% više u odnosu na 2022), dok je Toyota Hilux pao na drugo mesto (61.111 jedinica , -5,1%). Do 2023. Hilux je ostao najprodavaniji na australijskom tržištu sedam godina zaredom. Treće mesto na rang listi na kraju 2023. pripalo je Isuzuu D-Max (31.202 jedinice, +28,2%).

Hilux je prošao kroz svoje prethodno sveobuhvatno ažuriranje, koje je uticalo na dizajn i tehnologiju, 2020. godine. Prošlog decembra, verzija pikapa za Evropu dobila je blagu hibridizaciju, a danas je isto najavljeno za australijski Hilux zajedno sa novim dizajnom prednjeg kraja: prednji branik je postao mišićaviji, Rešetka hladnjaka sada nema srebrne ivice, a njen gornji deo je dobio šaru u obliku saća.

Ažurirani dizajn prednjeg dela je najavljen za najpopularnije verzije Workmate, SR i SR5, dok će skupe i dekorativne verzije Rogue i GR Sport verovatno zadržati isti izgled. Najavljene unutrašnje nadogradnje uključuju bežično punjenje pametnih telefona u prednjem delu kabine i dva USB-C porta za putnike pozadi na verzijama sa duplom kabinom sa četiri vrata. Vrata prtljažnika su sada opremljena gasnim amortizerima.

MHEV u vidu 48-voltnog starter-generatora, koji pomaže motoru sa unutrašnjim sagorevanjem pri startovanju iz mesta i intenzivnom ubrzanju, dolazi u kombinaciji sa 2,8-litarskim turbodizelom (204 KS, 500 Nm), 6-stepeni automatski menjač, i to samo na verzijama SR, SR5 i Rogue sa duplom kabinom sa četvoro vrata, pošto je prostor za bateriju predviđen samo ispod zadnjeg sedišta. Tu je sistem Multi-Terrain Select, koji optimizuje karakter vožnje pikapa za različite tipove tla – dostupno je šest različitih režima.

Ostali motori su i dalje u službi – 2,7-litarski atmosferski benzinac (166 KS, 245 Nm), 2,4-litarski turbodizel (150 KS, 400 Nm) i snažnija verzija 2,8-litarski turbodizel (224 KS, 550 Nm) za verziju GR Sport.

Prodaja ažurirane Toyote Hilux u Australiji počeće u martu; cene su neznatno porasle u odnosu na automobile iz perioda pre reforme i kreću se od 26.475 do 74.310 australijskih dolara, što je otprilike između 16 i 45 hiljada evra.

Prema pisanju australijskog magazina Drive, sledeće godine Hilux će ući u svoju devetu generaciju i sroditi se sa američkim pikapom Toyota Tacoma četvrte generacije, odnosno postaće veći, skuplji i čvršći.

AutoRepublika

(279)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator🇷🇺Z

Kada bi kupovao pickup to bi bila Toyota Hilux.I vjerovatno bi je i kupio da ne moram često putovati za Beograd i Republiku Srpsku.Ti pickup-vi nisu za duge distance.Pogotovo onima što sijede pozadi.

BB

Neki dan vidim jesnu stariju ma Stupskoj petlji u Sarajevu, vozi neke bale sijena, poprilično natovarena. A ja se derem iza: Alo, momak, nije ti ovo Pariz, već Sarajevo… 😂🤣😂🤣

BB

Ima par novijih po Banjaluci, voze je kao neki džip, preveliko je to za vožnju po gradu, ako je ne koristiš kako treba (farma, građevina, servis…) ne razumijem čemu… A za ove potrebe što sam nabrojao je preskupa…

MRN

Baš tako, nije to za „delekometna putovanja“. Jer, čak i da na uši stavši antifone, vožnja po auto putu je daleko od uživanja.
A vožnja po gradu je tek pakao svoje vrste.
Ali, ako to shvatiš kao radnu mašinu i koristiš za te namene, tada je to neka druga percepcija.

Renault Terminator🇷🇺Z

Ja sam ga koristio u Beogradu kao radnu mašinu…sve je tako kako si napisao.Ajd vožnja po gradu i nije problem,ali parkirati u gradu e to je već podvig.

Yankee

Mozda japanski pikapi nisu za duge distance. 😉

Renault Terminator🇷🇺Z

Nisam vozio Tacumu i Tundru u Kanadi na duže rute pa ne mogu reći ništa za njih…vozio sam F150 i udobniji je od Hiluxa.Vozio sam i RAM-a 1500 i on je udobniji od Hiluxa ali ne i od F150.Ali ni jedan ni drugi nisu udobniji od običnog automobila klase Renault Lagune,Peugeota 406/407…

Cuore sportivo

Đeš to staviti u istu rečenicu sa mojom lagunom ccc vidi se sa zivis u americi. Trebo si napisat passat, koji je naspram lagune tacke, cak i onaj noviji b7 naspram moje lagune 2. Cuj reno lagune kraljice udobnosti. Ne znam ni jel c klasa udobnija od moje lagune

Renault Terminator🇷🇺Z

Ne živim ja rođeni u Americi niti sam ikada živio i bio u Americi.
Slažem se za Lagunu👍

BB

Zar ti ne ganjaš Alfu? Uvijek je Alfa u superlativima u tvojim rečenicama, pa sam mislio da je Alfa u pitanju…

s mile

Neko mi reče da picku up-ovi nisu toliko loši, AKO ubaciš par džakova cementa u „gepek“…. stabilniji su sa teretom… za duži put

Renault Terminator🇷🇺Z

Nije problem stabilnost,problem je udobnost na zadnjoj klupi.On ima pozadi gibnjeve i amortizer.Sa 10 džaka cementa od 50kg je udobniji malo pozadi.Ja sam tovario i po 20 džakova cementa na njega.To je 1 tona a regitrovan je bio na nosivost od 984kg.Ovi noviji sada po zakonu nose više od 1 tone.Znao sam ja naslagati štafli,fosni i daske od 3m za šalovanje,pošto dosta viri pozadi,ja napred na građu nabacam još džakova kreča,cementa,lijepka…da građa ne prevagne pozadi😁.Extra je auto,volio sam ga,pazio sam ga i čuvao kao da je moj lično.Dobio sam ga novog,bio je građevinski pickup double cab,kod mene je bio kao… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 meseci pre od strane Renault Terminator🇷🇺Z
Matija

HiLux je poznat i priznat auto kao dobar terenac. Za sebe bih izabrao „radnicku varijantu“ bez hroma i sa masivnom crnom plastikom oko tockova. To je onaj crveni na slici dole levo. Sa pravim terenskim gumama izgledace bas kao sto treba – pravi brdjanin! I jos nesto, veoma vazno: kokpit je mnogo lepsi nego kod onog „osvezenog Explorera“! Cak je i tablet nasao mesto u kokpitu a ne na njemu, dok su instrumenti prelepi i lepo upakovani u kokpit! Bravo Tojota!

Renault Terminator🇷🇺Z

Jedina Toyota sa kojom bi mogao da živim😁

Yankee

Zapravo taj crveni je najskuplja verzija Hiluxa. GR (Gazoo Racing), napravljen bas za ekstremni off-road, zato i ima plastiku umesto hroma.

Matija

Potvrdio si da imam ukusa! Kupujem, ne pitam posto je! 🙂

Yankee

Izaberes Ranger Raptor. 😉

comment image

Matija

🙂 !