1. Home
  2. Vesti
  3. Audi TT naredne godine odlazi u istoriju
Audi TT naredne godine odlazi u istoriju
11

Audi TT naredne godine odlazi u istoriju

336
11
Podelite sa prijateljima:

Prema poslednjim podacima, Audijev sportista stigao je do kraja puta. 

Već duže od tri godine traje bitka u menadžmentu nemačke marke oko sudbine TT-a. U međuvremenu smo čuli nebrojenu količinu glasina. Od toga da će TT postati veliki kupe sa četvoro vrata, te da će se svrstati u EV segment, ali i trač da će ostati veran SUS motorima. Ipak, čini se da ništa od toga nije istina.

Prema podacima do kojih su došli britanski novinari, Audi TT će sledeće godine otići u penziju. Direktnog naslednika, niti nove generacije, neće ni biti. Audi je fokusiran na elektrifikaciju i pokušaće da ponude EV model koji će moći da probudi emocije u kupcima, ili bar tako kaže Oliver Hofman, tehnički direktor brenda sa četiri prstena.

„Električni naslednik za TT nije dobar pravac. Iskreno rečeno, vrlo je teško uraditi takav automobil sa EV tehnologijom. Moramo imati sličan proizvod u našem portfoliju, ali ne u rangu TT-a“, kazao je Hofman. Po svemu sudeći, taj budući električni sportski automobil biće veći u odnosu na sportistu koji je glavna tema ovog članka.

Audi je osetio snažan trend pada prodaje tradicionalnih kupea, stoga će se okrenuti drugačijem konceptu za novitet. U međuvremenu, dok se čekaju zvanična saopštenja nemačke marke, sasvim je izvesno da će resursi aktuelnom TT-u isteći naredne godine.

Ni prodaja nije više na zadovoljavajućem nivou… Prošle godine je Audi TT ostvario manje od 5.900 registracija u Evropi, uz pad prodaje od 22%. Ovaj model imao je do sada tri generacije. Prva je stigla na tržište 1998. godine, druga iteracija pojavila se 2006. godine, dok je aktuelna verzija imala debi 2014. godine. To znači da će Audi TT mk3 opstati čak devet godina na sceni, što je za modernu automobilsku industriju izuzetno dug period.

AutoRepublika 

(336)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Preporucujem opreznost kada su u pitanju ovakve informacije! Kako je moguce da Englezi vise znaju o sudbini TT-a nego njihove nemacke kolege?! Predpostavljam da informacija potice sa ovog sajta: https://www.autoexpress.co.uk/audi/tt/105191/audi-tt-be-axed-2023-emotional-electric-replacement?refid=FA098C8C3E6124C48AF16DFE8EB3470D&utm_medium=email Ovo je samo jedna od bezbrojnih zurnalistickih spekulacija na ovu temu. Medijima treba senzacija a „smrt“ jednog tako cuvenog automobila je bas to sto medijima treba! Ukratko o tome sta se poslednjih nekoliko godina dogadjalo u nemackim medijima na temu TT: – Predhodni sef Audija, Abraham Shot, ekonomista po struci, u toku svoje kratkotrajne vladavine najavio je eliminisanje iz programa nekoliko poznatih Audijevih modela uz prozaicno obrazlozenje da se lose… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Pa ko vjeruje novinarima još?!

Garbage

Čisto kurioziteta radi – možeš malo elaborirati što ti konkretno Audiu sugeriraš ? I kakvu polugu imaš da te slušaju u smislu – oni tebe angažirali ili se ti sam (ili tvoj firma) nudi da im pomogneš ?

Dizajn, strukturu karoserije, pogonska riješenja, način sklapanja, marketinšku kampanju, izbor dobavljača, slaganje razinu opreme ?

Realnost je da je prvi TT bio stvarno pojava, tko ga je imao je bio glavna faca u gradu, danas to više nije slučaj – ne samo TT već sva vozila tog segmenta.

TheStig

Bio pojava, a vozna dinamika bila kao kod Vw Bube uz poznatu karakteristiku da je povremeno znao da izvrsi pokusaj ubistva na vlasnika 😅 I sad je meh. Tt rs je odlican. Ostali modeli su za cisti zaborav.

M M

O kljuse, opet si pao u bedak! Kljuse sa vizijom KIJA automobila. Konjski živit na Romaniji je takav…..
I tako kljuse se dohvati Audija…..

Matija

Rado bih to uradio ali zbog postovanja pravila cuvanja poslovne tajne ne bih ulazio u detalje. Sa Audijem nemam nikakav ugovor ali bi me krsenje ovog pravila pratilo do kraja zivota. Imam nameru i dalje da radim. Ukratko: – Problem TT-a je da je postao prekomplikovan i preskup. Njegova cena i performanse izjednacili su se sa Porscheom! Razlika izmedju imidza Porschea i TT-a je ogromna – rezultat je: ako za iste pare mogu da biram izmedju ova dva automobila onda biram Porsche. – Moj predlog izmena obuhvata takoreci sve: novi koncept celog vozila, novi koncept strukture, koncept novog dizajna, novi… Pročitaj više »

Garbage

Ok hvala 🙂 Znam sto znaci Confidentiality agreement i naravno da nemozes reci puno o proizvodu u razvoju.

Slazem se da TT mora biti pristupacniji i jeftiniji od Porschea ako hoce uspjeti.

Nekako mu je imidz i tehnička osnova prepakirani Audi A3 tj. Golf, sto ne mora biti loše ali ne po cijeni Porschea.

Matija

Bravo, pogodio si pravo u „sridu“! Prvobitni TT baziran je na tehnici Golfa – to je auto sa prednjim pogonom. Od generacije do generacije TT se sve vise udaljavao od Golfa tako da je postao svet za sebe – savrsen, komplikovan i skup. Ono sto jos uvek podseca na Golfa to je prednji pogon, tj. motor popreko napred. Tu nastaje konflikt u njegovom imidzu – prednji pogon i sportski auto sa visokim performansama nikako ne idu zajedno! Jaci modeli imaju pogon na sva cetiri tocka medjutim naduvana hauba i dugacak nos koji visi preko prednje osovine odaju njegovo poreklo. TT… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Trebao je sa prvom generacijom već.

Ja456

Izrod ne časni 🤣🤣🤣

Iznogud Časni

:)))))