1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda sprema ozbiljno unapređenje za model MX-30
Mazda sprema ozbiljno unapređenje za model MX-30
2

Mazda sprema ozbiljno unapređenje za model MX-30

232
2
Podelite sa prijateljima:

Japanci žele znatno bolji uspeh krosovera na Starom kontinentu.

Mazda priprema ažuriranje za model MX-30, a unapređena varijanta trebalo bi da debituje tokom leta 2022. godine, dok je početak prodaje navodno planiran za jesen…

Primarni problem aktuelne varijante MX-30 jeste vrlo mali domet. Naime, ovaj SUV dostupan je isključivo kao EV, i poseduje vrlo skromnu autonomiju kretanja koja iznosi 200 km po WLTP protokolu. Konkurenti nude daleko više kilometara sa punom baterijom, te je jasno da Mazda mora da poradi na uvećanom rejonu kretanja.

Inostrani mediji pišu da će Mazda ponuditi još jednu verziju modela MX-30 koja će biti izvedena u plug-in hibridnoj tehnologiji. Navodno će se na scenu vratiti i Wankel motor… Prema poslednjim podacima domet ovog priključnog hibrida trebalo bi da iznosi 75 km.

Međutim, ranije su bile dostupne drugačije informacije. Govorilo se da će krosover zaista dobiti rotacioni agregat, ali da on neće biti tu kao SUS komponenta hibridnog pogonskog sklopa. Tada je bilo tračeva da će on biti generator za stvaranje električne energije, pa da će tako Mazda uvećati domet za električni MX-30.

Naravno, japanska marka želi daleko veći deo EV kolača u Evropi, jer je reč o klasi koja beleži ogroman rast prodaje. Prošle godine, MX-30 je imao skroman rezultat sa 11.236 indeksiranih registracija na Starom kontinentu.

Mazdin električni krosover već je bio na skeneru AutoRepublike, a utiske našeg kolege Perice Rajkovića možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(232)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sogurno će stavito pluto krupnije granulacije… 😜

hasaN

Ima li ga u ponudi kod nas?