1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Sportage je najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji
Kia Sportage je najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji
4

Kia Sportage je najprodavaniji automobil u Velikoj Britaniji

557
4
Podelite sa prijateljima:

Korejski SUV našao se na britanskom tronu!

U prvom mesecu 2022. godine u Velikoj Britaniji je prodato 115.087 novih automobila, što je za 27,5% bolji plasman nego u januaru prošle godine. No, u poređenju sa januarom 2020. godine u pitanju je izražen pad od 22,9%.

Kia Sportage je tokom prethodnog meseca na Ostrvu upisala 3.458 registracija. Na drugom mestu je Ford Puma (2.608), dok je trećeplasirana još jedna Kia – ovaj put Niro sa 2.372 isporučene jedinice.

Četvrta pozicija pripala je domaćem adutu Miniju koji je došao do 2.313 kupaca, a iza njega je ostao prošlogodišnji bestseler – Vauxhall Corsa sa 2.285 dostavljenih vozila.

Top 10 najpopularnijih modela u Velikoj Britaniji:

Ranking Model Broj registracija
1. Kia Sportage 3.458
2. Ford Puma 2.608
3. Kia Niro 2.372
4. Mini 2.313
5. Vauxhall Corsa 2.285
6. Hyundai Tucson 2.236
7. Vauxhall Mokka 2.194
8. Ford Focus 1.822
9. Volkswagen T-Roc 1.813
10. Toyota Corolla 1.767

AutoRepublika 

(557)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Odlazeći Sportage je veoma prodavan i u Srbiji, a u prošloj godini je ostvario fantastičan rezultat:

„… Za uspeh Kije u prethodnoj godini najzaslužniji je model Sportage koji je osvojio titulu ubedljivo najprodavanijeg SUV modela u Srbiji! Sa 885 isporučenih vozila Sportage drži skoro 21% tržišnog udela u SUV-C segmentu, što znači da je svaki peti automobil iz ovog segmenta – Kia Sportage… „

S mile

Ccc, nemci doživeli da su na začelju…

Dolazi do smene generacija…

Luka

Ima ih na lageru,plati i vozi.To im je dalo prednost,mnogi neće da čekaju xy meseci,godina…za novi auto.Obezbedili na vreme čipove,bili optimisti i isplatilo se.A jedan Volkswagen sa svojim pridruženim brendovima nema svoju proizvodnju nego zavisi od Tajvana,toliko o pametnim Nemcima.Šteta što kod nas nema proizvodnje čipova…

moron

Geladah u salonu novi Sportage.

Za jednu osobinu „skidam kapu“ – za ponudu prostora za glavu na zadnjoj klupi (u nepanoramskoj verziji ). Zaista kolosalno za tu klasu.

Prijatno iznenadjuje i ugao pod kojim može da se obori naslon ledja zadnjih sedišta.

Ako je dizajn enterijera za npr. za KIA X-CEED „za desetku“ ( zaista je lep ), dizajn enterijera Sportage-a mi je „za dvojku“.

Spolja mi je daleko od lepote, ali, manje mi je neprijatnog dizajna od Tucsona.

Rok isporuke je 9 meseci (u ovom trenutku se komuncira takva informacija kupcima ).