1. Home
  2. Vesti
  3. Tizer za novi Subaru BRZ
Tizer za novi Subaru BRZ
4

Tizer za novi Subaru BRZ

270
4
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka objavila je izgled prednje svetlosne grupe za novu generaciju modela BRZ. 

Srećom, nećemo morati da čekamo dugo posmatrajući bezbrojne tizere i skice u okviru promotivne kampanje, jer je premijera nove iteracije BRZ-a zakazana za 18. novembar. Na osnovu priložene fotografije, da se zaključiti da će anfas budućeg modela biti značajno drugačiji od onoga što smo videli kod prethodnika.

O novom adutu Subarua se dalje gotovo ništa sigurno ne zna. Znamo da će deliti većinu mehanike sa Toyotom GT86, ali šta će to tačno biti i koji će se motor koristiti i dalje je u domenu nagađanja. Neke informacije, na koje se oslanja većina inostranih medija, ukazuju da će dvojac BRZ/GT86 i dalje ostati veran atmosferskim motorima.

BRZ i GT86 će navodno koristiti Subaruov atmosferski FA24 2,4-litarski bokser sa 220 ks i 240 Nm. Što se tiče transmisije gotovo je izvesno da će u ponudi biti šestostepeni manuelni menjač, ali se veruje da će opciono biti moguće uzeti i „automatik“.

Ne postoji saglasnost u glasinama ni oko toga koju će plaformu upotrebljavati performantni duo. Najviše je glasova za Toyotinu TNGA arhitekturu, ali je sve to i dalje nepotvrđeno.

No, sve dileme biće rešene 18. novembra kada na scenu stupi nova generacija Subarua BRZ, a do tada možete pročitati naše utiske u test nekadašnjeg modela.

AutoRepublika 

(270)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Promašen auto i klon Toyote GT86. 😕 Da su barem stavili motor od WRX Sti-ja, još bi i razumio. Btw, imao sam i WRX Sti 2005 i Toyotu Corollu 1.6 ST Liftback 1983, legendarni “hachiroku”.

D_C

Wikipedia: ‘The Toyota 86 is a 2+2 sports car jointly developed by Toyota and Subaru, manufactured at Subaru’s Gunma assembly plant…’

Iz gore navedenog se pre da zakljuciti da je Toyota GT86 klon Subaru BRZ-a nego obrnuto. Motor je takodje bokser, a znamo ko njih pravi.

Kudos za posedovanje WRX Sti 2005 i Toyote AE86.

Branko

BRZ je nastao nakon preuzimanja značajnog dijela dionica Subaru-a od strane Toyote. Ideja je bila “uskrsnuti” AE86, dakle motor naprijed – pogon straga uz dobro izbalansiranu masu vozila, dok Subaru nije imao auto takve koncepcije. Subaru se vrlo rano bazirao na koncepciji Simetričnog 4WD pogona (boxer motor). Istina je da je atmosferski motor od Subaru-a, ali prilično neuvjerljiv (barem 2.0 atmosferski sa 200 KS). Kod nas su i GT86 i BRZ godinama stajali po salonima i prodavani sa ogromnim popustima.

s mile

vozio sam na Nyvaku Toyotu GT86, fantastičan, sedneš u sedišta, obuhvaćen potpuno. Automatski menjač, ali odlično menja, držali ga na min 4000rpm… cela 3 kruga na Navaku… vredelo je…