1. Home
  2. Vesti
  3. Prva fotografija Dacije Bigster
Prva fotografija Dacije Bigster
15

Prva fotografija Dacije Bigster

17.99K
15
Podelite sa prijateljima:

Do ovog trenutka smo imali priliku da krosover rumunske marke Dacije vidimo samo u formi koncept s imenom Bigster i to jedino na zvaničnim, kompanijskim fotografijama. Ovoga puta, zahvaljujući češkom portalu Auto, imamo priliku da vidimo kako će izgledati serijsa verzija Bigstera. 

Vozilo je dovezeno na lokaciju s fotografije u dogovoru zvaničnog uvoznika i rumunske kompanije Dacia, koja posluje unutar velike grupacije pod okriljem Renaulta, kako bi atraktivan novitet bio prikazan pred malobrojnom grupom novinara i predstavnika maloprodajne mreže. Učesnicima događaja u ataru Holešovica koji je lociran malo severno u odnosu na Prag, nije bilo dozvoljeno fotografisanje, ali jedan od njih nije mogao da se odupre primalnom nagonu.

Sam koncept dolazećeg Bigstera je debitovao pre oko godinu dana i prema kasnije dostavljenim informacijama od strane zvaničnika Dacije, masovno proizvedeni rumunski adut se neće u većoj meri razlikovati od već viđenog prototipa (fotografije ispod).

Budući SUV iz C segmenta će biti oko 4,6 metara i kao takav će se u gami smestiti iznad aktuelnog Dustera. Barem prema gabaritnim odrednicama, biće ga moguće porediti s modelima Land Rover Discovery Sport i Volkswagen Tiguan, a vrlo moguće da će im se i cenom i ostalim atributima veoma približiti, mada rumunska štampa navodi da će Bigster biti cenovno pozicioniran blizu manjeg Volkswagenovog T-Roca.

Rumuni još najavljuju da će novi SUV biti veoma prostrane kabine. Još uvek se malo toga zna ali je poznato da će biti postavljen na platformu CMF-B, što znači da će mu biti moguće ugraditi veliki broj pogonskih sklopova. Zanimljivo je da će proizvođač branike i donju zonu karoserije obložiti materijalom dobijenom reciklažom plastike. Prototip snimljen u blizini češke prestonice je ofarban u neku tamno zelenu nijansu i poseduje novi svetlosni potpis u obliku slova Y.

Kako bilo, buduća Dacia Bigster će biti lansirana krajem 2024. godine ili tek 2025. godine, tako da ima dovoljno vremena i da je viđamo u maskirnom izdanju, pa i da pišemo o njoj.

AutoRepublika

Izvor: Auto.cz

(17987)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Filip

Kuda ode ovaj rast automobila… Sa 4,6m C segment… Moj Sorento 2.5crdi dugacak isto toliko i bio među većima u svojoj klasi svojevremeno, u D segmentu, sada vec davne 2005. godine…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Filip
Risto

A širina parking mesta sve manja – uža.

BB

Kako 2024/25? Pa otkud sad već u fizičkom obliku? Malo uranili? Zoru prevarili…
Jedan od kandidata za buduće prevozno sredstvo…

YugoFlorida

Meni ovo ne liči na serijski primerak. Pre bih rekao da je ovo gore što je uslikano upravo koncept sa slika dole.

himera

Ovo kao da je pravljeno za SWAT, hahah sta je ovo jebem ti…

moron

Da li će Bigster kao i Jogger ( koji „premijerno“ stiže u aprilu ) bazno biti „opremljen“ odsustvom klima uredjaja ?

Bar neće imati napredne sisteme asistencije, da nam se ne nanervira @M.M. 😊

Dačija zaista velikim koracima ide napred, pa i cenom. „Juče“ je aktuelni Sandero na startu svoje prodaje bazno koštao 10.990, a danas je „sa bazom“ već na 13.490.

TheStig

Land Rover za sirotinju😂

Matija

Bravo redakcijo! Ovo je izvanredna informacija! Ova Dacia izgleda odlicno, pravi terenski dizajn, tvrd, „misicav“, muski! Bolji nego Defender, koji je postao suvise ispeglan i obrijan pa je gladak ko polovni sapun! Da vidimo samo kakav ce biti izbor motora. Predpostavljam da ce ovaj auto biti „maneken“ kod mnogih offroad-tjunera! Trebalo bi da i srpski tjuneri konacno pocnu sa ovim poslom! S obzirom da je Renault prosle godine preuzeo Ladu Nivu, nije iskljuceno da se nova Niva pojavi u istoj „odeci“ koju nosi nova Dacija. Ono sto bih pri tome zeleo, jeste da Niva zadrzi klasican pogonski koncept sa motorom… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Zadnja vijest, uhvaceni „huligani“ B.B. i T.S. koji su pokusali da zapale novu daciu, ponukani izjavama duhovnog vodje („sibica i benzin op.a.) inace zivahnog starcica, koji navodno nije dobar. Uz to je prilozena slika, naslovna ovog clanka. 🙂

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
BB

Za nas iz Bosne je svijet zatvoren zbog Covid-a i vakcina, samo imamo istureno odjeljenje što šverca benzin u Njemačku iz okolnih, inače slovenskih, zemalja. Kad je već imao benzin, vjerovatno je imao i koju šibicu blizu (neki misle da je po noći Šibicar Ragib)…

Iznogud Časni

Dobra nam je logistika, a i alibi! Poljski benzin, njemačka šibica, pa nismo mi, druže sudija.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Iznogud Časni

I čuj šverc, dvije cisterne za kućne potrebe. To mecka za mjesec popije, pa valja opet u nabavku. Nego, kad otvaras kukuruznu stanicu (to nam je paravan)?!

BB

Nemoj mi kukuruze pominjati, nekad sam radio taj posao (uvoz, prodaja, pretovar…) pa sam sa njima lomio kamione. Na kraju sve manje išlo a ja se čudio kako drugi mogu da opstanu a oni vozili ispod žita svašta tovarili a mi vozili „prazne kuruze“…

Iznogud Časni

hehehe, klipovi 🙂
Zar ce te jedan neuspjeli pokusaja obeshrabriti? ti si nas za kukuruznu stanicu (vidis kako ja znam), to nam je paravan da kazemo kako smo i mi ekoloski i presli smo na – konje! a u pozadini idalje radimo sa dizelom!

dragan

Ovo stvarno izgleda besmisleno….