1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo beleži rast prodaje u Japanu
Alfa Romeo beleži rast prodaje u Japanu
0

Alfa Romeo beleži rast prodaje u Japanu

260
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, uprkos pozitivnom prodajnom rezultatu na Dalekom istoku, sve je to daleko od mogućnosti za potpuni preokret poprilično loše prodajne situacije kod italijanskog proizvođača. 

Alfa Romeo muku muči sa prodajom u Evropi koja je u „slobodnom padu“. Osim u Italiji i Španiji, u svim ostalim glavnim evropskim tržištima beleži se ogroman pad prodaje. Razloga ima više, počevši od male game, pa sve do jake konkurencije.

Elem, Alfa je primorana da ukoliko želi preporod marke, uspeh traži i van Starog kontinenta. Nedavno je italijanska marka obeležila povratak na čileansko tržište, a sada lepe vesti stižu i iz dalekog Japana.

Prošlog meseca Japanci su kupili 195 primeraka Alfinih automobila što je rast od 24,2% u odnosu na prethodnu godinu. Ukupno je u prvih pet meseci ove godine u Japanu prodato 1.040 Alfa Romea, što predstavlja rast prodaje od 11,4%. Prve prognoze kažu da bi Alfa Romeo mogao do više od 3.000 isporučenih primeraka u Japanu ove godine.

Ova zemlja sa Dalekog istoka oduvek je bila specifično tržište za evropske premijum i sportske brendove. Iako tu dominiraju domaći proizvođači, ipak postoje entuzijasti koji žele za sebe i malo egzotike.

AutoRepublika 

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments