1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari Purosangue već ove godine na proizvodnim trakama
Ferrari Purosangue već ove godine na proizvodnim trakama
13

Ferrari Purosangue već ove godine na proizvodnim trakama

5.89K
13
Podelite sa prijateljima:

Ferrari Purosangue se očekuje kao model s povišenim odstojanjem od tla, petoro vrata i četiri mesta za sedenje. Najavljen je da će biti predstavljen u formi kupeolikog krosovera, a s obzirom na činjenicu da pričamo o delu italijanske egzotične i supersportske marke, sigurni smo da će ponuditi i neke vanserijske dinamičke osobine.

Ferrari će tako krenuti stazom kojom nikada nije išao i za koju verujemo da bi duboko potresla čuvenog Enca Ferarija da je za života znao kuda sve ovo vodi. Ipak, ovo nije nikakva novina i iz doba Serđa Markionea još znamo da će se on desiti, uprkos tome što mu se slavni menadžer dugo opirao. Sada imamo i zvaničnu potvrdu da će prvi ikada SUV s amblemom Ferrarija ući u masovnu proizvodnju (uslovno rečeno), već tokom 2022. godine, dok se s prodajom kreće već naredne.

Međutim, prezentacija prvog modela Ferrarija s povišenom pozicijom sedenja se može posmatrati i na drugi način. Naime, nisu retki oni koji smatraju da dolazak krosovera s oznakom Purosangue predstavlja dokaz da ovaj tip karoserije može biti podesan za superautomobile kojima je sport u krvi. Ako Lamborghini može s velikim uspehom nuditi Urus, a Aston Martin DBX dok u isto vreme čaki i Bentley i Rolls-Royce proizvode modele Bentayga i Cullinan, onda (brate) može i Ferrari! Ipak, iako smo od ranije znali o razvoju Purosanguea i imali ovlaš najave o ovogodišnjem pokretanju proizvodnje, sada smo ih dobili i u zvaničnoj formi.

Pa opet, modeli poput pomenutih Urusa, DBX-a, Cullinana i Bentayge nisu baš za svakoga, pa tako to neće biti ni Ferrari Purosangue. Očekivana cena je negde u rasponu od oko tri stotine hiljade evra, pa čak i do pola miliona evra, kako u kojoj verziji i kako na kom tržištu.

Ne sumnjamo da će se bogataši polomiti oko toga ko će prvi da ga utera u svoju garažu, jer je zabeležena ogromna inflacija u protekloj deceniji, a društvo je postalo preplavljeno novim slojem ultra imućnih, dok polako srednja klasa nestaje.

Za ljubitelje slavnog brenda da navedemo da smo juče izvestili o novom prodajnom rekordu Ferrarija, a pre par godina smo i obišli salon ove marke u susednoj Rumuniji.

AutoRepublika

(5890)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yrraf

Još jedan automobil koji će predstavljati klasičan porez na budale. Umesto super-sportskih automobila, dovoljno glupi a dovoljno bogati pojedinci plaćaće basnoslovne sume da voze klasičan SUV koji u proizvodnji košta max 50 000€ i ni u snovima ne može da ima performanse da bi bio super-sportski automobil. Ovo je poslovni model sličan lokalnim proročicama i belim magovima samo sa malo više stila. Svakako bar ćemo lako identifikovati retarde u društvu, makar među bogatima.

Bungi

Po svoj prilici biće to Alfa Stelvio na steroidima jedno 3-4 puta skuplji. Unutrašnjost novog Aston Martin SUV-a je toliko šarena, puna kiča i odsustva elegancije svojstvenoj luksuznim automobilima da dizajneru treba dati 1 iz likovnog. Sramota.

BB

Tako je. Ali gledaj priču iz drugog ugla, taj imalac para morao je kupiti Ferrari i džati ga u garaži i tek sunčanog vikenda malo ga provozati. Ostali danima je morao da zameće priču koja će kasnije dovesti do toga da ovlaš pomene kako ima Ferrari u garaži. Sad će moći da ga koristi svaki dan i da ode sa njim na duži poslovni put i, što je najvažnije, da bude viđen… S te strane ovo im apunog smisla, sa svake druge strane bez smisla.

Iznogud Časni

I Musa je imalac para, za razliku od mene…ja imam samo Ferrari ali igračku. Sta je!?🤪 Svako po mogućnosti .

s mile

dobru „guzu“ ima, drugačija, Like…

Iznogud Časni

sta je ovo, sunce ti kalajisano?

BB

Sunce, samo kalajisano 😉🤣

Iznogud Časni

Zato ga i nemo’s gledati!🤮

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Laki

Vuče na neku „ratnu“ verziju vozila sa nedefinisanom namjenom i strašan je onako na keca!

TheStig

U sunce ti jest ružan. Enzo se okreće u grobu 😅

Matija

Kakav je ovo krs od dizajna?!
Nas Dejan je pre dve godine na poznatom dizajn-webu „Behance“ lansirao svoju viziju Ferrarija za teren:

https://www.behance.net/gallery/120303627/Ferrari-Simoom

TheStig

Sviđa mi se dizajnerski jezik kod gosn. Dejana. A mislim i da bi Bruce Wayne bio zainteresovan😂😁

Iznogud Časni

Ajde nek značku Ferrarija zamijeni sa Iveco, jer ovi iz Maranela ne prave kamione. Sunce ti kalajisano, kakva svetogrdja!