1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Bronco košta više nego Mercedes GLS u Velikoj Britaniji
Ford Bronco košta više nego Mercedes GLS u Velikoj Britaniji
1

Ford Bronco košta više nego Mercedes GLS u Velikoj Britaniji

378
1
Podelite sa prijateljima:

Kao veliki ljubitelj Forda, bio sam jako razočaran kada sam čuo da brend iz ponude eliminiše sve putničke automobile s izuzetkom Mustanga i fokusira se samo na krosovere, terence i pikap kamionete. Uz dužno poštovanje iskazano prema takvim vozilima, jednostavno ih ne volim, ali model Bronco je definitivno izuzetak od tog nepisanog pravila u mojoj knjizi.

Fantastičan retro dizajn ga stavlja u isti koš u kom se nalazi fantastični Jeep Wrangler, a početna cena od 29.300 američkih dolara se čini relativno pristupačnom. Ali uvek postoji ono „ali“, pa je tako Ford primio preko 250 hiljada narudžbi, i to pre nego što je ijedan Bronco uopšte sišao sa proizvodne trake.

Osnova svakog biznisa se zasniva na ponudi i potražnji, pa sa toliko zainteresovanih kupaca cena nikako ne može da bude onakva kakvom je fabrika (kompanija proizvođač) preporučila. U prevodu na neki jednostavniji jezik, Bronco vas može koštati i dvostruko više, zbog čega sam kupio Chrysler 300 i odlučio da sačekam nekoliko godina dok cene Fordovog terenca ne padnu na normalu.

Iako su cene, na tržištu „preko bare“, ovog Fordovog terenca ogromne, one su na Starom kontinentu još više. Privatni uvoznik Klajv Saton se bavi prodajom retkih modela na evropskom tlu, a nedavno je dobio zalihu terenca Bronco u Velikoj Britaniji.

Kaže da je bio zasipan potražnjom potencijalnih kupaca onog momenta kada je terenac najavljen 2018. godine koji su želeli da se razlikuju na putevima u moru već viđenih vozila. Nadamo se da su spremni podosta otvoriti novčanik, pošto će ih takvo zadovoljstvo svakako koštati.

Naime, za jedan od modela sa priloženih fotografija je potrebno izdvojiti čak 85 hiljada britanskih funti, što iznosi 101.080 evra ili 115.650 dolara. Radi poređenja, taj isti model košta 37.725 „zelembaća“ na američkom tlu. Da je reč o nekom specijalnom Broncu možda bi cela priča i imala smisla, ali ne, ovo je model sa četvoro vrata, baznim 2,3-litarskim turbobenzincem (285 konjskih snaga) i desetostepenim automatski menjačem.

Štaviše, čak će i budući Bronco Raptor manje koštati Jenkije nego što Saton naplaćuje za ovaj primerak u Evropi. Koliko je pomenuti Saton preterao možda najbolje potvrđuje podatak da je i Mercedesova GLS Klasa jeftinija na britnaskom ostrvu.

Za one koji ne žele ovaj konkretni Bronco, Saton će vam rado prodati jedan drugi za 75 hiljada funti (oko 101.965 dolara). Fordov glavni rival Jeep Wrangler se nudi kao fabrički model u Velikoj Britaniji i tamo košta 52.800 funti (oko 71.855 dolara). Pošto je Bronco zasnovan na Rangeru, spomenućemo da se može kupiti njegova modifikacija s čuvenom oznakom Raptor, i to za sumu od 52.260 funti (oko 70.915 američkih dolara).

Ipak, ne sumnjamo da će svi primerci biti rasprodati preko noći. Kao što pohlepni Saton reče, uvek će biti onih koji žele da se razlikuju i pritom imaju dubok džep.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Dok ima ovaca, biće i vune 😉