1. Home
  2. Vesti
  3. Lexus sa novim SUV-om ima na nišanu Lamborghini Urus
Lexus sa novim SUV-om ima na nišanu Lamborghini Urus
0

Lexus sa novim SUV-om ima na nišanu Lamborghini Urus

359
0
Podelite sa prijateljima:

Japanski superSUV bi trebalo da debituje 2020.

Oktobra ove godine, Lexus je obelodanio LX Inspiration Series, koja nije nešto posebno inspirisala kupce SUV-a. Međutim, možda mu treba dati još malo vremena, a pojaviće se i na Salonu automobila u Los Anđelesu, i to u verziji koja bi trebalo da skrene pažnju publike.

Po japanskoj Spyder7 publikaciji, Lexus radi na SUV perjanici, koja „na nišanu“ ima ni manje ni više nego moćni Lamborghini Urus. Bez dileme, radi se o veoma ambicioznom cilju. U osnovnoj formi, Lexus će raspolagati s 3,5-litarskim V6 twin-turbo motorom i tandemom elektromotora, koji će kombinovatno isporučivati  430 ks (316 kW).

Ono što je još intrigantnije je sportska F verzija, koja bi trebalo da bude u igri sa 4,0-litarskim twin-turbo V8 iz LC F. U novom izdanju, očekuje se da isporučuje 670 ks (493 kW), što je više od Urusovih 650 konja (478 kW).

Japanski medij takođe tvrdi da će perjanica biti baziranan na LF-1 Limitless konceptu iz januara ove godine, koji je lansiran kao prethodnica novog SUV-a, koji bi mogao da oblikuje budućnost segmenta luksuznih krosovera.

Po inicijalnom izveštaju, Lexus bi trebalo da bude i pedesetak hiljada dolara „jeftiniji“ od Lamborghinija, a debitovaće najverovatnije 2020. s tim što će u prodaju krenuti 2021.

AutoRepublika

Izvor: Spyder7

(359)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments