1. Home
  2. Vesti
  3. Svi AMG modeli dobijaju „plug-in“ EQ Power+ hibridne verzije
Svi AMG modeli dobijaju „plug-in“ EQ Power+ hibridne verzije
0

Svi AMG modeli dobijaju „plug-in“ EQ Power+ hibridne verzije

138
0
Podelite sa prijateljima:

Tokom 2020., AMG će lansirati čitav niz hibrida.

Možda se nekome ne čini tako, ali živimo u „zlatno doba“ kada je o performantnim automobilima reč, jer ih u ponudi ima zaista raznih i za svačiji džep, sem ukoliko ne živite u Africi ili zapadnom Balkanu, na primer.

Uprkos vladajućem trendu smanjivanja zapremine motora, i dalje oni sa „dubokim džepom“ mogu sebi da priušte modele s V12 ili V10 motorima, da ne govorimo o čitavom „obilju“ V8 primeraka. Za one koji preferiraju dizele, tu su sjajni hedžbek modeli poput VW Golfa GTD ili „nabrijanih“ SUV/krosovera poput Audija SQ7. Pored ovih „tradicionalnih“, u družinu je ušla i nova grupa „elektrifikovanih“ sportista.

Mercedes-AMG je promter ovog trenda, jer je već lansirao modele kao što su E53 i CLS53, s blagim hibridnim pogonom. Naravno, AMG One, hiperautomobil koji je derivat F1 bolida, svojevrsni je „prozor“ Afalterbaha za ulazak u svet elektrifikacije, kao što je to AMG GT koncept iz 2017. s elektrifikovanim V8 i preko 800 ks, najavljen za proizvodnju.

Ono najbolje tek treba da dođe, jer AMG planira da uvede PHEV verzije svakog modela u gami. Ove vesti dolaze od Franka Overmejera, šefa Mercedesa za spoljne poslove vezane za emisiju izduvnih gasova, koji je dodao da na dugoročnom planu, blagi hibridi nisu prihvatljivi, jer donose minimalno smanjenje iz „auspuha“. S druge strane, „plug-in“ hibridi su pravi put, tako da ćemo ovu tehnologiju videti na svim AMG modelima, koje će krasiti „EQ Power+“ oznaka.

Ne treba biti u zabludi da će hibridni AMG primerci prioritet imati na efikasnosti i potrošnji goriva. EQ Power+ će na prvom vestu „negovati“ performanse, uz neznatni gubitak čisto električne autonomije. U prevodu to znači, po Overmejeru, da će jedan Mercedesov SUV, koji raspolaže s nultom emisijom od 100 kilometara, u ekvivalentnoj AMG varijanti moći čisto na električni pogon da pređe od 60 do 70 kilometara.

Daimler vrlo dobro zna da treba da smanji flotnu emisiju ugljen-dioksida da bi se uskladio sa sve strožom regulativom, ali u isto vreme, kompanija želi da AMG-ov fokus bude pre svega na performansama. Nakon početka isporuka One hiperautomobila u drugoj polovini ove godine, prvi „plug-in“ hibridni AMG modeli bi trebalo da pristignu tokom 2020.

AutoRepublika

(138)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments