1. Home
  2. Vesti
  3. Od 12. vozio bez dozvole – dolijao u 84. godini
Od 12. vozio bez dozvole – dolijao u 84. godini
12

Od 12. vozio bez dozvole – dolijao u 84. godini

772
12
Podelite sa prijateljima:

Nekako je kroz decenije, ako zanemarimo naše vozačke početke u doba stare Jugoslavije (ko je imao sreće da momkuje u to vreme) vožnja postala sinonim za posedovanje vozačke dozvole, a ne postoji zemlja koja dozvoljava upravljanje motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Barem koliko je nama poznato!

Međutim, uprkos tome, ovih dana stiže zanimljiva pričica iz Velike Britanije gde je policija upravo prošle nedelje uhvatila jednog penzionera kako upravlja automobilom bez dozvole. Ne samo što je čovek živeo i vozio kroz duboku starost bez položenog vozačkog ispita, već je tako proveo i bezmalo ceo život. Naime, s vožnjom je započeo još dok je imao dvanaest godina.

Priča je postala dostupna javnosti zahvaljujući objavi policijske uprave grada Bulvel na društvenoj mreži Facebook, iz koje se vidi da je stari gospodin bio za upravljačem malenog heča s oznakom Mini One. Kada je krenuo do obližnje prodavnice načinio je saobraćajni prekršaj o kom nije pisano u objavi, i tako je njegovoj višedecenijskoj avanturi došao kraj.

Da je priča stigla i iz manje uređenih zemalja, a ne iz Ujedinjenog Kraljevstva, teška je za varenje, to jest verovanje, jer da neko preko sedamdeset godina vozi nekažnjeno bez dozvole, priznaćete da je nezabeležen slučaj. Povrh toga, policija je navela da konkretan vozač „nikada nije učestvovao u saobraćajnoj nesreći, niti je ikada povredio ikog u vožnji, a nije nikom ni naneo bilo kakvu štetu vozeći neosiguran automobil!“ Ipak, pre će biti da njegovi gresi nisu dokumentovani, a ne da ih nije počinio.

Šta reći za kraj – šta zaključiti? Pa možda bi najprikladnije bilo prisetiti se one stare i univerzalne Justicijine poslovice: „Pravda je spora, ali dostižna!“

AutoRepublika

(772)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Počeo sam aktivno da vozim negde sa možda 14-15 godina (negde godinu posle ZOI ’84 ), a još kao mladi osnovac sam bio zadužen da kola uvozim u garažu i slične stvari. A pre nego sam položio, tri puta me zaustavila policija. Jednom sam im dao vozačku starijeg brata (držali smo dokumente u kolima), nisu provalili. Crno bela fotografija. Nisu provalili. A brat bio crn, a ja plave kose. Noć bila. Drugi put u dva sata noću. Išao da dočekam oca na železničku stanicu. Kasnio je „Olimpik“ … Ne znam kako su onako lako progutali da sam zaboravio vozačku. Treći… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Dobre priče. Neboj se, daleko si ti od 84. Imaš još vremena 🤪

Renault Terminator

Topusko aaa😎…zna li neko sem Mrn gdje je Topusko🙂…

Martin

Prijatelju evo ja jesam iz Topuskog. Pozdrav 👋

Martin

Pozdrav prijatelju iz Topuskog, samo da mi je znati gdje su te zaustavili posto vjerojatno stoje i dan danas na istom mjestu.

moron

Pa, zaustavili su me u samome naseljenom mestu, u neposrednoj blizini banjskog lečilišta. Znam da sam tek krenuo, i na prvoj raskrsnici, tek što sam skrenuo desno, „on“ je stajao, na sred ulice. Klasičan maler. 😊
Ta žena koju smo povezli, bila je iz Karlovca, pa smo krenuli u tom smeru, preko Vrginmosta.

Martin

Ako si skrenuo desno onda mogu pretpostavit gdje je i evo samo mi jos reci jel blizu tebe bio neki park i da li si skrenuo na cestu s kockastim kamenom?

Iznogud Časni

MusA?! 😇Šteta što je dolijao u cvijetu mladosti 😒

S mile

Nisam imao 18, ali počeo obuku za B kategoriju. Naravno da sam povremeno vozio kola od kuće do sela. Vraćamo se iz sela, na ulazu u PK nas zaustavi patrola, ali su pisali kaznu vozaču iz drugog smera. Mi međusobno psujemo, zašto baš sad, neće mi dati da polažem. Iskoči otac sa suvozacevog mesta, a ja se prebacim na njegovo. Srce bije, izlazi iz tela. Okreću se policajci, dodju kod nas, i sve ok. Posle mi otac nije davao da vozim, dok nisam položio.

BB

Vozio po selu auto, često i kamion. Idemo majka i ja u nabavku za prodavnicu sa Ladom i prikolicom, ona vozi glavnim putevima i samo naprijed, gdje to treba okretanje, vožnja u tijesnom ili rikverc, onda ja sjedam za volan. Došlo vrijeme da se polaže, testovi i vožnja prije 18, čekam punoljetstvo da polažem, kad dolazi komšija pita da li mogli da mu preselimo stan sa kamionom, otac na mene očima: Eto ti vozača. Obradova se čovjek. Ali ja nemam položeno, velim ja. Teć on, ma nema veze, ja sam policajac 👮 Tako da sam ja prvu turu odradio bez… Pročitaj više »

moron

😊😊😊

Laki

Neka prvi udarac bude i završni bravo.