1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda odlaže povratak rotacionog agregata
Mazda odlaže povratak rotacionog agregata
0

Mazda odlaže povratak rotacionog agregata

190
0
Podelite sa prijateljima:

Problemi za japansku marku.

Ne tako davno, Mazda je bila prepoznatljiva po svojim rotacionim motorima. No, ova tehnologija nije izdržala test vremena, te su sa godinama jedna po jedna pogonska jedinica odlazile u penziju.

Mnogi ljubitelji Mazde sa oduševljenjem su dočekali novosti da će se ova marka vratiti rotacionim agregatima, ali u drugačijem vidu. Naime, predviđeno je da takav agregat bude postavljen u električni MX-30 gde bi služio kao generator za stvaranje električne energije i samim tim uvećanje ionako skromne autonomije kretanja ovog vozila.

Masahiro Sakata, pres predstavnik Mazde, rekao je za ANE da će ovakva varijanta MX-30 doći malo kasnije na tržište nego što je bilo najavljeno. Ranije se tvrdilo da će ta verzija biti dostupna kupcima u prvoj polovini 2022. godine.

Ipak, japanski mediji javljaju drugačije vesti. Prema njihovim saznanjima, planovi oko rotacionog motora kao generatora kod MX-30 biće u potpunosti odbačeni. Umesto toga, moguće je da će Mazda povećati ukupan kapacitet baterija.

No, to ne znači da će Mazda u potpunosti napustiti ovaj koncept. Japanska marka će primeniti Wankelov agregat kod plug-in hibrida, i veruje se da će tu biti korišćen po uzoru na Nissanovu tehnologiju.

Tačnije, ovaj SUS blok trebalo bi da služi kao generator za stvaranje električne energije koju će zatim koristiti elektromotori za pokretanje samog vozila. Takvi Mazdini plug-in hibridi trebalo bi da navodno da se pojave na tržištu između 2022. i 2025. godine.

AutoRepublika 

(190)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments