1. Home
  2. Vesti
  3. Avtovaz obustavio prodaju Lade Nive Travel zbog rizika od požara
Avtovaz obustavio prodaju Lade Nive Travel zbog rizika od požara
1

Avtovaz obustavio prodaju Lade Nive Travel zbog rizika od požara

439
1
Podelite sa prijateljima:

Ruski proizvođač automobila Avtovaz koji posluje u sastavu galske grupacije Renault, bio je prinuđen da prekine s prodajom popularnog terenca zvanog Lada Niva Travel, na šta je bio primoran usled rizika od izbijanja požara.

Tako su dileri Lade ostali bez mogućnosti da inkasiraju prihode koji bi bili ostvareni da je model Niva Travel dostupan za isporuke, nakon što je Avtovaz privremeno zabranio izdavanje vozila sa parking površina – magacina. Zabrana će ostati na snazi sve dok stručna komisija proizvođača ne uspe da utvrdi šta je dovelo do izbijanja plamera u motornom prostoru tri primerka ovog modela.

Vest je postala javna nakon što je ruski portal Avtograd, gde smo i mi pročitali priču, zapazio objavu na društvenoj mreži VKontakte gde je navedeno da oganj bukne zahvaljujući pohabanosti žica koje idu od anlasera, što u rizik dovodi oko 2,7 hiljada komada modela Niva Travel.

Ako je verovati nezvaničnim izvorima, trgovci su obustavili prodaju Lade Nive Travel u petak 28. januara, kada su dileri došli u posed liste s tačnim identifikacionim brojevima za navedeni broj terenaca.

Pošto se restrikcije odnose na vozila koja nisu isporučena kupcima, već se nalaze na lageru kod proizvođača ili predstavnika distributivne mreže, kampanja poziva na korektivnu intervenciju neće biti sprovedena, pa neće biti ni zvaničnog opoziva, dok u isto vreme nisu pojašnjene okolnosti izbijanja požara na pomenuta tri postradala primerka Nive Travel.

S druge strane, u sredu 26. januara, Avtovaz je na neodređeni period obustavio proizvodnju SUV-a po imenu Lada Niva Legend, pa je tako jedina verzija Nive koja je ostala u procesu sklapanja, ona s oznakom Travel. Ipak, Travel će prema prvim najavama do kraja zime dobiti i pojačanje u vidu modifikacije Niva Travel Black (slika iznad), ali usled događaja o kojima upravo izvestimo, to se može promeniti.

AutoRepublika

(439)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

I portal odmah zna da su se izlizale žice na na alaseru? Kao da je izolacija od šećera pa je trajla mjesec dana, i kao da inače struže izolacija od nešto, kao da je to novi model (još se Petar Veliki vozio na toj mehanici 😂) pa nije do kraja ispitana…
Pa zašto onda išta ispitivati ako portal ZNA…