1. Home
  2. Vesti
  3. Land Rover Defender 130 na patentnim crtežima
Land Rover Defender 130 na patentnim crtežima
3

Land Rover Defender 130 na patentnim crtežima

3.06K
3
Podelite sa prijateljima:

Porodicu krosovera s oznakom Land Rover Defender će uskoro snaći još jedna prinova. Ostrvska kompanija planira da uskoro, pored verzije s troje vrata poznate pod imenom Defender 90 i petovratne varijante Defendera 110, ponudi i modifikaciju sa sufiksom 130, a o kojoj su prve glasine počele da kruže još 2019. godine.

Novajlija će biti, ne samo najveći, već ujedno i najskuplji i najprestižniji Defender koji će se naći na tržištu, i koji će kao takav biti na granici sa onim što nude plemeniti modeli iz linije Rangea Rovera.

Patentni crteži takvog SUV-a su se nedavno pojavili u Sjedinjenim Državama i njima su praktično potvrđena očekivanja. Land Rover Defender 130 će karakterisati identičan međuosovinski razmak koji je obeležje i standardne varijacije zvane Defender 110, iako je kroz istoriju Land Rovers koristio ove numeričke indekse kako bi naglasio upravo razliku u razmaku između prednje i zadnje osovine.

Umesto više centimetara između prednjih i zadnjih točkova, inženjerski tim se opredelio da uveća samo zadnji prepust. Prema preliminarnim informacijama, ukupna dužina očekivanog novajlije će dotaći granicu od 5,1 metar, umesto 4.758 milimetara koliko krasi verziju 110. Podatak o dužini ove varijante nije uzeo u obzir rezervni točak nakačen na petim vratima „stodesetke“.

Iščekivani Land Rover Defender 130 će vlasniku ponuditi smeštajne kapacitete za putnike u tri reda za sedenje. Ukupno će biti dostupno osam mesta, što je za jednu osobu više u odnosu na verziju 110. U paleti noviteta će se pojaviti samo bogato skockani primerci, dok će iz asortimana modela Defender 130 biti isključeni najmanje potentni pogonski sklopovi.

Debi „stotridesetke“ se očekuje tokom narednih meseci. A onda, Land Rover će kao donora uzeti taj model i preraditi ga u skupoceni i luksuzan pikap kamionet, s uvećanim zadnjim prepustom što bi otvorilo prostor za tovarni prostor odgovarajućih razmera. Nažalost, izgleda da JLR ništa nije naučio iz neuspeha koji je sinonim za luksuzni pikap kratkog veka, onaj s ozankom Mercedes-Benz X klase.

AutoRepublika

(3060)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, još jedan marketinški trik, ovaj put sa zloupotrebom tradicionalnog načina označavanja medjuosovinskog rastojanja. Bravo.

Iznogud Časni

Samo da vidim Jel imam sitna….

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud Časni
Rikošet

Idealan za poslednji ispraćaj i Maratonce…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet