1. Home
  2. Vesti
  3. Drugo tromesečje donelo dvocifren procenat pada prodaje Mercedesa
Drugo tromesečje donelo dvocifren procenat pada prodaje Mercedesa
4

Drugo tromesečje donelo dvocifren procenat pada prodaje Mercedesa

344
4
Podelite sa prijateljima:

Obim prodaje kompanije Mercedes-Benz je doživeo oštar pad u drugom kvartalu 2022. godine, čemu su najviše doprineli problemi u lancima nabavki, kao i mere izolacije u cilju prevencije širenja pandemije na teritoriji Narodne Republike Kine. Podatke koje sada prenosimo je juče objavila nemačka kompanija.

Konstruktor iz Švabije je tokom tromesečnog perioda koji je okončan 30. juna 2022. godine isporučio 490 hiljada četvorotočkaša, što je za oko 16% skromniji rezultat u odnosu na ostvarenje iz godine za nama, stoji u saopštenju za javnost. Automobilska divizija je indeksirala pad tražnje baš za 16%, uz ukupan obim otprema vozila ka kupcima na nivou od 998 hiljada primeraka.

Najznačajnije tržište Mercedes-Benza (uostalom kao i ogromne većine drugih proizvođača automobila) Kina je ujedno bilo i mesto sučeljavanja ponude i tražnje na kom je došlo do najvećeg pada elana kupaca vozila, uz slabljenje tražnje za nekih 25%. Ukupan broj potpisanih kupoprodajnih ugovora u drugom tromesečju ove godine, tako je na ovoj teritoriji sveden na 163,7 hiljada vozila, naveo je proizvođač iz Štutgarta.

Realizacija je u Aziji takođe bila u minusu u drugm kvartalu ove godine i to za petinu (20%). Razlog se krije u merama izolacije populacije, dok je u Evropi došlo do mršavljenja prodajnih postignuća za 10%. Severnoamerikanci su manje kupovali Mercedese u analiziranom razdoblju ove spram prošle godine, za svega 3%.

Uprkos svemu ovome, Mercedes-Benz ostaje dosledan u predviđanjima iznetim u vezi poslovanja tokom 2022. godine, gde je prognozirao blagi rast isporučenih količina gotovih proizvoda u odnosu na uporedni dvanaestomesečni period, naveo je portparol kompanije. Uprkos zabrinutosti u pogledu rasta inflacije, „jača tražnja“, navela je direktorka prodaje Brita Ziger. Posebno popularnim su se pokazali veoma luksuzni modeli, oni sa značkom Maybacha, dok odlične rezultate beleže i vozila iz porodice EQ, kazala je ova dama u izjavi za medije.

Manji deo poslovanja Mercedes-Benza se tiče na diviziju zaduženu za kombi vozila, a ona je ostala na približno istom nivou na kome je i bila kumparativnom periodu. To je nekih skoro stotinak hiljada isporuka u drugom kvartalu ove godine, navele su Švabe.

AutoRepublika

(344)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pade mečka više od BMW-a.

Matija

Porseova prodaja je takodje u padu.

moron

Kome nije ?

s mile

Kao i sankcije rusiji, tj prekid isporuka merca, rusiji