1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Juke atraktivniji, prostraniji, tehnološki napredniji i u hibridnom izdanju
Novi Nissan Juke atraktivniji, prostraniji, tehnološki napredniji i u hibridnom izdanju
1

Novi Nissan Juke atraktivniji, prostraniji, tehnološki napredniji i u hibridnom izdanju

290
1
Podelite sa prijateljima:

Novi Nissan Juke će moći da se pohvali hibridnom tehnologijom, a ne bi bilo iznenađujuće da se pojavi i u čistoj električnoj formi. Auto Express nam je pružio uvid u to kako bi novajlija mogao da izgleda.

Nakon gotovo 10 godina u prodaji, vremešni Nissan Juke će konačno biti zamenjen. Nova generacija treba da stigne početkom sledeće godine.

Juke se u automobilskoj zajednici smatra kao automobil koji je pokrenuo popularnost i potražnju za kompaktnim krosoverima 2010. Od tada, njegova popularnost je motivisala druge proizvođače da i sami razviju praktične, priuštive, stilski interesantne alternative. Njegovi glavni konkurenti danas su SEAT Arona, Citroen C3 Aircross i Volkswagen T-Roc.

Dok su svi navedeni modeli relativno novi na tržištu, Juke ulazi u svoju drugu generaciju. Nissanovi inženjeri već ispituju prototipove koji se kreću evropskim putevima. Sudeći po špijunskim fotografijama, Juke će zadržati svoju prepoznatljivu formu u vidu kompaktnih proporcija, padajuće linije krova i povišenog klirensa.

Pored redizajna spoljašnjosti, Nissan uvodi potpuno novu platformu. Da bi omogućio brzu i efikasnu implementaciju hibridnog pogona, druga generacija Jukea će se prebaciti na CMF-B platformu Renault-Nissan alijanse, na kojoj počiva Renault Clio, kao i budući Captur.

Samim tim, Juke će biti jedan od prvih modela u segmentu koji će biti dostupan kao „plug-in“ hibrid. Očekuje se da pogonski sklop čini 1,6-litarski četvorocilindarski benzinac i elektromotor napajan baterijom od 9,8 kWh, što bi trebalo da obezbedi čisto električnu autonomiju od oko 35 kilometara.

Nissanovi šefovi su takođe sugerisali da je moguće lansiranje i potpuno električnog Jukea, da bi se uhvatio korak s Hyundai Konom EV i Kijom e-Niro.

Što se tiče „blage“ hibridne tehnologije, ona će gotovo sigurno igrati važnu ulogu u novom Jukeu. Što se SUS motora tiče, u igri će biti nekoliko opcija, kao što su 1,0-litarski turbo trocilindraš i 1,5-litarski turbo dizel.

Novi Juke će takođe pažnju obratiti na glavnu kritiku vezanu za aktuelni model: prostranost. Nova platforma će obezbediti značajan porast dimenzija i veće međuosovinsko rastojanje, što će osigurati preko potrebne dodatne milimetre u visini glava i kolena na zadnjoj klupi. Očekuje se i povećanje zapremine prtljažnika s 354 na oko 380 litara, što je na nivou jednog VW Golfa.

Ono što takođe očekujemo je značajno unapređenje na planu digitalne tehnologije, uključujući Nissanov ProPILOT sistem, koji omogućava da automobil preuzima kontrlu nad ubrzanjem, kočenjem i upravljanjem.

Novi Juke će se, baš kao i aktuelni model, proizvoditi u fabrici u Sanderlendu.

AutoRepublika

Izvor: Auto Express

 

(290)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Impresivno. I dalje je nestvarno ružan!