1. Home
  2. Life
  3. Lista: Ford F Serije i dalje čuva lidersko mesto u Americi nakon prvih devet meseci
Lista: Ford F Serije i dalje čuva lidersko mesto u Americi nakon prvih devet meseci
1

Lista: Ford F Serije i dalje čuva lidersko mesto u Americi nakon prvih devet meseci

171
1
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da tekuća 2021. godina nije bila preterano dobra za automobilske proizvođače u Sjedinjenim Američkim Državama. Rekordna nezaposlenost još od takozvane „Velike depresije“ zahvaljujući epidemiji virusa korone, najviše cene goriva u poslednjih sedam godina i naravno nestašica kompjuterskih čipova je rezultirala da gotovo svakom proizvođaču opadne prodajni potencijal.

Ali na kraju dana, posle devet meseci se jako blago izmenio redosled bestselera, dok lidersko mesto ponovo čuva Fordova F Serija. Prodajne brojke ove porodice vozila su pale za 9%, ali i pored toga je američki gigant isporučio impresivnih 534.831 jedinica, što nam govori da će i četrdesetu godinu zaredom biti najprodavaniji model „preko bare“.

Rivali kao što su Ram i Chevrolet su prešli na neke drugačije mere, kao što je eliminisanje raznih opcija koje zahtevaju instalaciju deficitarnih elektronskih komponenti, ali i pored toga nisu uspeli da skinu modele iz F Serije sa vrha.

Upravo je vicešampionska pozicija ona koja je donela jednu izmenu na listi koja ilustruje deset najprodavanijih modela, pošto je Ram ponovo prestigao Chevrolet i probio se na drugo mesto. Spomenućemo i da je Toyota Corolla prestigla Hondu Civic, ali verujemo da ključni razlog leži u tome što je Civic nedavno debitovao u novoj generaciji i da većina izložbeno-prodajnih salona još uvek nema velike zalihe ovog vozila.

Na kraja dana, ponovo 1-2-3 finiš za američke pikap kamionete i ponovo četiri Toyote na „Top 10 listi“. Bez obzira na spomenutu krizu, čini nam se da se ništa nije izmenilo i do kraja godine verovatno i neće.

Konačno i da predstavimo tu listu najprodavanijih vozila u Americi tokom prvih devet meseci:
1. Ford F Serije 534.831
2. Ram Pickup 434.772
3. Chevrolet Silverado 407.266
4. Toyota RAV4 313.447
5. Honda CR-V 290.140
6. Toyota Camry 256.769
7. Nissan Rogue 234.647
8. Toyota Corolla 217.727
9. Honda Civic 216.575
10. Toyota Highlander 207.564

AutoRepublika

(171)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Prve tri pozicije „Ameri“, preostalih sedam „Japanci“ …