1. Home
  2. Vesti
  3. VW ID.3 poskupeo i ukinuta je ponuda verzije s najmanjom baterijom
VW ID.3 poskupeo i ukinuta je ponuda verzije s najmanjom baterijom
2

VW ID.3 poskupeo i ukinuta je ponuda verzije s najmanjom baterijom

292
2
Podelite sa prijateljima:

Rukovodeći kadar grupacije Volkswagen kritički prolazi kroz prodajne kataloge analizirajući paletu dostupnih varijanti modela ID.3, kako bi procenio koji je najbolji izgled iste za 2022. godinu. U tom postupku, nemački električni kompakt je ostao bez baterijskog pakovanja kapaciteta od 45 kWh, a pride je dobio i više cene (barem na francuskom tržištu).

Kompakt s početka ponude poseduje paket opreme nazvan Pure Performance i nudi se po ceni od 34.750 evra. Zapravo, po toj ceni se nudio pre poskupljenja, to jest pre odluke o gašenju. Tako je sada najpristupačniji ID.3 istaknut s cenovnom etiketom koja je na granici od ogromnih 40 hiljada evra.

Od sada će ulogu bazične verzije heča zvanog VW ID.3 igrati modifikacija s indeksom Pro variant, uz koju ide baterijsko pakovanje zapremine 58 kWh. Kada takav kompakt poseduje motor 145 konjskih snaga moćni motor, onda nudi autonomiju od 417 kilometara, i na pomenutom tržištu se nudi po ceni od 39.300 evra (bez državnih podsticaja), što je za 920 evra više nego pre korekcija. Do 1. jula će u (prebogatoj) Francuskoj, koja je i značajan proizvođač automobila, važiti podsticaji za kupovinu EV od 6 hiljada evra, što je za samo hiljadu evra više nego što nudi naša država, u kojoj praktično nema proizvodnje nikakvih, a ne električnih automobila.

Pored pomenute varijante, ID.3 će biti izložen i u paketima Pro Performance i Pro S. Obe nude 204 ks moćne elektromotore, s tim što je verzija Performance uparena s baterijom kapaciteta 58kWh što rezultuje autonomijom od 417 kilometara, dok varijanta Pro S dobija bateriju od 77 kWh. S njom će navodno biti u stanju da u cugu prevali 548 kilometara.

Što se cena tiče, reći ćemo da su i ove modifikacije poskupele pa je tako Pro Performance teže kupiti za dodatnih 1.020 evra koji se traže, dok je Pro S skuplji za 810 evra. Kad već pomenusmo bonuse u Francuskoj treba naglasiti da za vozila skuplja od 45 hiljada evra on iznosi tri (a ne šest) hiljada evra, na koji način proizilazi da je Vladi Srbije više stalo do prosperiteta tuđih proizvođača automobila nego njima samima.

Pogledajte koje cene važe u Francuskoj za Volkswagen ID.3, počev od januara 2022. godine

ID.3 Pro (58 kWh/145 ks): 39.300 evra

ID.3 Pro Performance (58 kWh/204 ks): 40.900 evra

ID.3 Pro S (77 kWh/204 ks): 44.600 evra

AutoRepublika

(292)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Tako je to u vreme hiperiflacije, a u kombinaciji sa planiranim realnim zatezanjem cena …
Baš to, u simbiozi sa zlom koje dolazi sa Euro 7, meni govori da je totalno današnje ludilo „pravo vreme“ za nabavku novog vozila 😊

TheStig

Najpovoljnija varijanta prevoza u 2022…noga trans ili ako baš morate prelaziti veće razdaljine nabavite konja. Uh to je previše CO2 po kilometru 😂Što rekao Jezza „They can all fuck off“ 😁