1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen će ove godine predstaviti još jedan SUV
Volkswagen će ove godine predstaviti još jedan SUV
0

Volkswagen će ove godine predstaviti još jedan SUV

763
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački mega konglomerat Volkswagen svetskom tržištu već nudi dva tuceta (24 modela) s povišenim odstojanjem od tla, ali to po proceni uprave nije dovoljno da se iskoristi sav potencijal i glad kupaca za krosoverima, pa je na putu razvoja odmakao još jedan nemački adut s povišenom pozicijom sedenja. 

Za razvoj noviteta je zadužen zajednički poduhvat koji Germani neguju u Kini lokalnim preduzećem FAW, a poznato je da je u pitanju model srednje veličine. Rekli bismo vam i kako će se zvati novo vozilo, ali ta informacija još uvek nije opredeljena, odnosno nije publikovana, iako kamuflirani prototip primerci već krstare tamošnjim drumovima, a premijera se najavljuje za kasniji deo ove godine.

Na temelju onoga što se može nazvati preliminarnim informacijama, novi krosover će biti dugačak između 4,7 i 4,8 metara, i biće utemeljen na modularnoj arhitekturi MQB. To istovremeno znači da će novitet posedovati transferzalno (poprečno) postavljen motor i da će mu osnovni pogonski točkovi biti prednji.

U stvari, deluje da će pulen Volkswagena u razvoju biti prostiji i priuštiviji Touareg „u malom“, koji je pomodni model u Kini u koju se doprema iz Evrope. Naravno, u toj državi je Toureg je skuplji nego kod nas jer su uračunati nemali troškovi transporta, kao i neizbežna carina.

Prema očekivanja bi bazična verzija novog krosovera trebalo da raspolaže pogonsku jedinicu s indeksom 2.0 TSI, dok će uz skuplje varijante trebalo da idu agregati VR6 2.5 TSI, koji se inače u Kini već instaliraju na modelima Teramont i Talagon.

Kako bilo, više pojedinosti će postati javno u nekom trenutku bliže premijeri. Dodatno, zajednički poduhvat FAW-Volkswagen će prezentovati osvežen krosover s oznakom Volkswagen Tayron.

AutoRepublika

(763)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments