1. Home
  2. Vesti
  3. Stellantis ostvario vrlo dobre prodajne rezultate na Starom kontinentu
Stellantis ostvario vrlo dobre prodajne rezultate na Starom kontinentu
4

Stellantis ostvario vrlo dobre prodajne rezultate na Starom kontinentu

336
4
Podelite sa prijateljima:

Novonastala kompanija zauzela je drugu poziciju na evropskom tržištu u 2021. godini, odmah iza Volkswagen grupacije. 

Stellantis je ukupno prodao 2.378.979 automobila u protekloj godini u Evropi (EU+EFTA+UK). To je blagi pad prodaje od 1,6% naspram rezultata ostvarenih 2020. Najprodavaniji brend u ovoj grupi je Peugeot sa 724.383 dostavljena vozila (-2,3%). Iza njega je nekolicina marki sa vrlo sličnim komercijalnim uspehom.

Opel je na drugom mestu sa 486.503 registracije, što je za skromnih 0,1% bolji plasman nego 2020. godine. Fiat, zajedno sa Abarthom, isporučio je 475.502 četvorotočkaša, uz slabiji rezultat od 3,2%.

Citroen je održao prodaju na nivou iz 2020. godine sa 445.650 prodatih vozila. S druge strane, Jeep je uspeo da poboljša rezultate u Evropi. Američki proizvođač je stigao do gotovo 129.000 kupaca na Starom kontinentu, sa porastom od 4,1%.

Lancia prodaje samo jedan model – Ypsilon, i to samo u Italiji. Uprkos tome, uspeli su da prikupe 43.725 registracija. Francuski DS je pronašao put do 42.708 potrošača (-0,7%).

Alfa Romeo je imala vrlo tešku godinu iza sebe sa skromnih 26.322 prodata automobila, i sa frapantnim padom prodaje od 27,8%. Uspehu Stellantisa doprineli su Dodge, Ram, i Maserati. Ova tri brenda su ukupno isporučila 5.218 automobila.

Stellantis je uspeo da ostavi daleko iza sebe Renault i Hyundai grupacije koje su ostvarile 1.093.539 odnosno 1.018.563 registracije na evropskom tlu.

AutoRepublika

(336)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ako se dobro sećam tekstova na sličnu temu poslednjih dana, razumem da je Jeep u Evropi imao veći rast od Dačije, a Fiat manji pad od Škode.

Sad pogledah sajt srpskog uvoznika pežoa. Nemaš dostupne cenovnike, nemaš dostupan konfigurator, samo imaš „zatražite ponudu“, a kada udješ „tu“, u zahtevu za ponudu za tačno odredjeni model, treba da napišeš i koje „opcije“ želiš, a nemaš pojma ni šta je standardna oprema nekog paketa, ni šta su opcije dostupne uz taj paket. Blago rečeno – bruka !!!

Luka

To je zato što nemaju cene,ne zna šta da ti kaže,ni lično a ni konfigurator.U Renou u NS-u su mi rekli isto,kao,naručite auto pa kad stigne-stigne,a cena koja bude-biće(otprilike,budi srećan kada i ako dobiješ auto).Inače po konfiguratoru,Reno Megan hečbek,116 ks dizel,osnovna boja,felne,uz dodatak navigacije i par sitnica(koje su bile standarne u višem paketu opreme,a tog paketa više nema)košta:23890€!!!!Megan sa ručnim menjačem,model star,još malo pa 10 godina!Definitivno je neko budala,onaj koji to kupi ili onaj koji to nudi za taj novac.Pošto se interesujete za Peugeota,novi 308 dizel,allure sa,ručnim menjačem košta u Slovačkoj oko 25000€(imaju neki popust od 1500).S obzirom da su… Pročitaj više »

Cuore sportivo

Sta je tu vrlo dobro opet sve isto.prijetili smo vagenu, međutim šipak. FIAT ima ogroman potencijal. Samo sa par modela prodali pola miliona auta. Ne znam sta toliko otezu da prepakuju corsu u Punto.

Iznogud Časni

Njih 3 = 5200 i to je super, jedna alfa 27000 i to je loše?! Pitaj Leksus da li je to loše, ja se ne bih složio…uostalom, čipovi i cijena od koliko ono 30k + eura i sve loše stvari vezano za alfine salone (još ne koristi mrežu francuza)…. Pa u Kelnu je nemaš dje kupiti skoro…možda da ima salon – dva a ne znam gdje, najbliži salon je u dizel selu iliti glavnom gradu Republike.
Lancia = zakon!!!!! 43 Keke pojede Leksus za doručak.