1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi dobija pravo na preimenovani Clio i Captur
Mitsubishi dobija pravo na preimenovani Clio i Captur
0

Mitsubishi dobija pravo na preimenovani Clio i Captur

1.69K
0
Podelite sa prijateljima:

Upravo je potvrđeno da će dva nova modela japanske marke Mitsubishi, a koja će se na tržištu naći počev od 2023. godine, biti preimenovana vozila iz B segmenta francuskog Renaulta. Jasno, radi se urbanim atutima Francuza nama poznatim kao Captur i Clio.

Poznato nam je još od prošlog marta da Mitsubishi neće napustiti ideju da nastavi s prodajom na tržištu Starog kontinenta, što ostaje na snazi čak i uz mogućnost da se kod nas nude samo dva preimenovana modela Renaulta, i to od pomenute 2023. godine. Kolege iz lista AutoActu.com su razgovarale sa predsednikom ispostave japanske marke u Francuskoj, odnosno s firmom Mitsubishi France. Tom prilikom sagovornik Patrik Gurvenek, je potvrdio nameru članice alijanse Renault-Nissan, dok su istovremeno kolege iz Francuske ubeđene da se radi o upravo pomenutim modelima Renaulta koji će se pojaviti s amblemom japanskog giganta u defanzivi.

Konkretno, on je govorimo o lansiranju jednog krosovera iz B segmenta, što je pribeleženo kao želja na kalendaru smeštena u prvi kvartal 2023. godine, dok bi sedan bio izveden na temelju Clija, uz prezentaciju u drugom polugodištu iste godine. Nije bilo teško pogoditi koji modeli Renaulta će biti iskorišćeni za potrebe realizacije ovih planova, s obzirom da je samo jedan urbani SUV u ponudi ovog brenda i da pak taj model ima jednog blizanca bližeg tlu.

Nismo zaboravili na model Zoe, ali je teško poverovati da bi se Mitsubishi odlučio na repliku vozila koje „ratuje“ na tržištu evo već desetak godina, pa je mnogo više logično da Clio posluži kao temelj. Treba očekivati da najavljeni modeli budu hibridizovani, ali ne znamo da li ovde pričamo o lakim, običnim ili „punomasnim“ (dopunjivim) hibridima, mada s Clijom i nema alternativa već je dostupan samo kao mikrohibridni model, pa će takav biti i Japanac.

Što se tiče stila, sve ostaje da tek bude otkriveno. Mi kažemo da se radi o preimenovanim modelima, i suštinski smo u pravu, jer će tehnička osnova biti potpuno identična, ali pitanje stila noviteta nije javno poznato. Da li će Japanci prosto reprizirati dizajn Renaulta gde bi izmene bile samo u zoni bedža, baš kao što to čine među sobom Suzuki i Mazda i Toyota, ili će novajlijama biti nanet Mitsubishijem karmin, to ćemo kasnije da vidimo. Ne mnogo kasnije!

AutoRepublika

Izvor naslovnog rendera

(1686)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments