1. Home
  2. Vesti
  3. Opel vrlo zadovoljan uspehom na domaćem terenu
Opel vrlo zadovoljan uspehom na domaćem terenu
3

Opel vrlo zadovoljan uspehom na domaćem terenu

223
3
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo Opela ističe da imaju razloga za zadovoljstvo zbog prodaje na nemačkom tržištu. 

Brend iz Riselshajma je u 2021. godini ostvario udeo u prodaji automobila u Nemačkoj od 6,2%. Ukupno su isporučili nekih 162.000 vozila, što je blagi rast u odnosu na 2020. od svega 1,1%. U Opelu navode da je decembar bio posebno uspešan, sa gotovo 15.000 indeksiranih registracija.

Uve Hohgešurc, izvršni direktor nemačke marke, istakao je da je srećan zbog ostvarenih rezultata u domicilu. Ipak, on je dodao da ove godine očekuju još bolji plasman. „U portfoliju imamo novu Astru, kao i unapređeni Grandland, verujemo u još bolju prodaju ove godine u Nemačkoj“, kazao je Hohgešurc.

Uspeh Opela u Nemačkoj mahom je determinisan odličnim rezultatima koje beleži Corsa na tom tržištu. U 2021. godini ona je bila najprodavaniji automobil B segmenta u ovoj zemlji, sa skoro 50.000 isporučenih jedinica. Ujedno, u novembru je bila najpopularniji automobil uopšteno u Nemačkoj.

Veliki doprinos dala je i Mokka, koja je na kraju godine završila kao drugoplasirana u SUV B segmentu u Nemačkoj. U Opelu navode da je prodaja električnih varijanti ovog dvojca na visokom nivou.

Kao primer navode decembar, kada je od 4.900 dostavljenih primeraka Corse jedna četvrtina bila smeštena u EV klasu. Kod Mokke je taj procenat još viši, jer je u poslednjem mesecu 2021. godine trećina isporuka otpala na električno izdanje krosovera.

AutoRepublika 

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Iznogud Časni

Biće zanimljivo vidjeti novu Astru. Mislim da će i nju, unatoč suv maniji, dobro prodavati.
Na prvu, vuče mi na opel kojeg bi čovjek mogao kupiti ali kao dvije god starog i sa dizelom jer će biti jeftin.

BB

Polovnjak dizel neće biti jeftin, jer ih novih (kad oni budu polovni) neće biti 😉

moron

Ako se pogleda koliko godina ranije su mnogi proizvođači prešli na Euro 6 standard mada je tada na snazi i dalje bio Euro 5, ja mislim da će se i na Euro 7 u praksi preći kod mnogih još 2023. godine, tako da će novi dizeli uskoro postati još ređa biljka.