1. Home
  2. Vesti
  3. Debitovao je Ruf SCR (GALERIJA)
Debitovao je Ruf SCR (GALERIJA)
1

Debitovao je Ruf SCR (GALERIJA)

1.61K
1
Podelite sa prijateljima:

Retro lepotan prosto pleni duhom šezdesetih godina prošlog veka, iako mu je praktično jedina veza sa njima upravo izgled.

Ruf SCR, doduše u konceptualnom izdanju, imali smo prilike videti na Salonu automobila u Ženevi 2018. godine. Sada je prikazana serijska varijanta ovog modela, ona koju će dobiti i potencijalni kupci.

Ako mislite da je SCR baziran na generaciji 964 čuvenog Porschea 911, varate se. Mada, ne može se osporiti da ova dva automobila mnogo liče. Ipak, ono što razliku Rufov model jeste anfas automobila, koji poseduje drugačiju rešetku i veće usisnike za vazduh. Druge vizuelne razlike su suptilne, poput širih odbojnika ili izmenjenog spojlera.

Ukoliko vam je muka od sve većeg broja ekrana u modernim vozilima, onda će vas Ruf SCR oduševiti – jer ih u njemu nema! Dizajneri i konstruktori ostali su verni klasičnim, analognim „cajgerima“, što je definitivno vredno hvale.

No, ne dozvolite da vas ovaj retro stil zavara, jer je Ruf SCR jedna sasvim moderna mašina. Izrađen je mahom od ugljeničnih vlakana, što je za rezultat između ostalog dalo i malu masu od svega  1.250 kilograma.

Ovaj automobil pokreće 4,0-litarski atmosferski agregat sa šest cilindara. Motor isporučuje 510 ks i 470 Nm, a proizvođač navodi da je maksimalna brzina čak 320 km/h. Da je reč o purističkom modelu govori i činjenica da je u ponudi samo jedan menjač, i to manuelni sa šest stepeni prenosa.

Ruf nije saopštio cenu ovog automobila, ali s obzirom na to o kakvom se vozilu radi, verovatno će ona biti „astronomska“.

AutoRepublika

(1607)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

lajk za unutrašnjost, inst tabla…je odlična