1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota procenila da bi joj dalje povezivanje s Olimpijskim igrama donelo loš imidž
Toyota procenila da bi joj dalje povezivanje s Olimpijskim igrama donelo loš imidž
3

Toyota procenila da bi joj dalje povezivanje s Olimpijskim igrama donelo loš imidž

269
3
Podelite sa prijateljima:

Zvanični sponzor Olimpijskih igara u Tokiju, Toyota je juče saopštila da je odustala od planova vezanih za lansiranje promotivne kampanje marke, a koja bi biloa naslonjena na tekuću Olimpijadu. Odluka je usledila nakon sve intenzivnijeg otpora lokalnog građanstva, koje oseća nelagodu u odnosu na održavanje igara u doba zdravstvene krize. Iako uprava Toyote nije decidno navela razloge za odustajanje, čini se da su oni prilično jasni.

Reklamna kampanje je izvorno nazvana „Pokreni svoje nemoguće“ (Start Your Impossible). Posebno je osmišljena tako da naglasi značaj Olimpijskih igara. Međutim, kako rekosmo, juče je zvaničnik kompanije Toyota Jun Nagata izjavio da postaje sve teže za poverovati da će vezivanje kompanijskog imidža za ovu Olimpijadu doneti išta dobro marki. „Ovo počinje da biva Olimpijada koju je sve teže razumeti na više nivoa,“ rekao je Nagata medijima u Japanu.

Japanski proizvođač je takođe naglasio da neće slati svoje predstavnike na ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara, izvestio je AFP. Toyotin glasnogovornik Šiori Hašimoto je rekao da je odluka doneta imajući u vidu mandatorno odsustvo publike na događaju.

Sudeći po navodima medija s dalekog istoka, manje od hiljadu zvaničnika i takozvanih „veoma važnih osoba“ (uključujući sponzore) će biti pristuno cerominiji (a ne više zbog restrikcija) koja je zakazan za petak. Šezdesetak japanskih kompanija je uložilo rekordnu sumu od oko 3,3 milijardi američkih dolara u Olimpijske igre u Tokiju, dok je sama Toyota izbrojala celih 500 miliona najmanjih američkih banknota.

Međutim, isplativost ulaganja je dovedena pod pitanje, s obzirom da je na snazi zabrana prisustva gledalaca na sportskim nadmetanjima, što su odredile lokalne vlasti u želji da se epidemija drži pod kontrolom.

Inače, proizvođači automobila su imali velike planove za tokijski događaj. Kompanija je još ranije najavila da će obezbediti celu gamu elektrifikovanih vozila. Kao partner igara zadužen za pitanja mobilnosti, kompanija je razvila neke specijalne i ograničene serije postojećih vozila, a neka su kreirana isključivo za ovu namenu.

Kako rekosmo, Toyota je objavila 2019. godine da planira da u priču o igrama ukluči oko 3.700 vozila različitih klasa. Njih 90% je trebalo da bude elektrifikovano, što će reći da pripada segmentima: HEV, FCEV, PHEV i BEV. Flota uključuje i vozila tipa: Accessible People Mover (APM) i e-Palette, baš kao i  Toyota Concept-i. Kompanija je izjavila da je u floti elektrifikovanih vozila, njih 500 iz segmenta vodoničnih, dok ih je oko 850 primeraka s tehnologijom baterijskih modela.

AutoRepublika

(269)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Pola milijarde bačeno …
Platiće kupci, pa nema veze.

Djordje Pesic

Mislim da ni glave iz tojote nisu bas srecne sto su im propale tolike pare, ja da sam sef ne bi bio srecan.

Balkanboj

Evo je bar jedan već platio…