1. Home
  2. Vesti
  3. Renault predstavio prve informacije o Australu – nasledniku Kadjara
Renault predstavio prve informacije o Australu – nasledniku Kadjara
6

Renault predstavio prve informacije o Australu – nasledniku Kadjara

593
6
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka ističe u prvi plan elektrifikovanu paletu motora novog SUV-a. 

Renault je potvrdio još pre nekih mesec dana da je Kadjar završio svoje. Nisu Francuzi zadovoljni komercijalnim uspehom ovog vozila, te su rešili da zaborave i na taj naziv. Novi SUV u toj klasi biće poznat kao Austral, a sada smo dobili i prve konkretne podatke u vezi sa budućim modelom.

Za početak, zbogom dizelašima… Dakle, ništa od proverenog 1,5 dCi, sada će kupcima biti dostupni samo benzinski agregati potpomognuti sistemom blagog hibrida, kao i hibridna vozila. Renault navodi da će ponuditi 1,3 TCe sa sistemom blagog hibrida od 12V. Poprilično čudan izbor za ovakvu elektrifikovanu ispomoć, jer se više puta do sada ispostavilo da ovaj hibrid bukvalno nema nikakvu realnu korist.

Dalje, daleko zanimljiviji podataka je da će sa Australom debitovati novi motor pod oznakom 1,2 TCe. Ne tako davno Renault je nudio blok istog „koda“, ali se sa njim nije naročito proslavio. Reč je o turbo benzinskom motoru koji će biti u sprezi sa sistemom blagog hibrida od 48 V. Još jedna čudna odluka da dva agregata koriste dva različita sistema blagog hibrida.

Renault je još samo potvrdio da će u ponudi biti i Austral E-Tech, što znači da će to biti „punokrvni“ hibrid. U saopštenju za javnost stoji da će imati 200 ks, ali se ne navodi da li je reč o plug-in varijanti, ili o klasičnom hibridu?!

Francuska marka ističe da će u narednom periodu 900 vozača sa flotom od stotinu prototipova Australa prevaliti čak 600.000 km po evropskim putevima, dok će još 1,4 miliona km biti odrađeno na stazi. Sve u cilju finog podešavanja pogonskih sklopova.

Kada je reč o dizajnu, ono što se da naslutiti na osnovu kamuflaže jeste da će ovaj nadolazeći SUV značajno nalikovati na već predstavljeni električni Renault Megane. Renault je potvrdio da će Austral biti dugačak 4,51 m… Premijera se očekuje u toku ove godine.

AutoRepublika 

(593)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Zvati Đoković da ga promociše 🤣😂🤣

moron

Sreća pa AR nije objavila i emisiju CO2 po WLTP za ovaj 3-cilindrični blagi hibrid … Jer, emituje manje od RAV-4 sa HEV pogonom … I onda bismo ovde imali zlo 🙂

Goran Jurkovic

A nikad europski proizvođači nisu lagali oko emisije plinova. Neee. To nije istina oni su bezgrešni.

I kasnije na svim testovima uzivo svi troše više od rav4.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Goran Jurkovic
TheStig

Hajde bar je ružan 😂

Renault Terminator

“ Nisu Francuzi zadovoljni komercijalnim uspehom ovog vozila (Kađara)“

Tek nećete biti zadovoljni sa ovim čardakom..al nemojte vi slušati svoje tradicionalne kupce,već gledajte u pasulj pa APP..

DOLF

Vuče na Megan E tech, a on je lep i atraktivan automobil. Meni je Kađar bio nikakav što se dizajna tiče.