1. Home
  2. Vesti
  3. Kako stoji Hyundai Bayon posle prvih nekoliko meseci na evropskom tržištu?
Kako stoji Hyundai Bayon posle prvih nekoliko meseci na evropskom tržištu?
5

Kako stoji Hyundai Bayon posle prvih nekoliko meseci na evropskom tržištu?

1.52K
5
Podelite sa prijateljima:

Korejski SUV iz B segmenta se na početku karijere nije proslavio velikim prodajnim brojkama. 

Hyundai je počeo sa proizvodnjom Bayona u svojoj fabrici u Turskoj u junu, a ubrzo nakon toga počele su i prve isporuke do novih vlasnika na evropskom tlu. Prema zvaničnim podacima Jato Dynamics, Bayon je u prethodnom periodu, zaključno sa prošlim mesecom, prikupio 12.750 registracija.

Teško da je to ono što je Hyundai priželjkivao od ovog modela, jer je recimo jedan od lidera u SUV B segmentu, Peugeot 2008, samo u novembru imao više od 16.000 prodatih primeraka, Renault Captur skoro 9.000… U istom mesecu, Bayon je stigao do 2.581 kupca. Inače, u SUV B segmentu je tokom prošlog meseca prodato čak 146.357 vozila, što je više nego u standardnoj subkompaktnoj klasi (144.114).

No, ovo je samo početak komercijalnog života Bayona. Hyundai sa ovim modelom cilja one potrošače koji ne žele da potroše „kamaru para“ za kupovinu jednog subkompaktnog krosovera. Tako recimo uvodna varijanta tog SUV-a u Nemačkoj ima cenu od 16.790 evra.

Kompletnu prezentaciju Bayona možete pročitati na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(1519)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Tako recimo uvodna varijanta tog SUV-a u Nemačkoj ima cenu od 16.790 evra.“

Ali, reč je o verziji sa 1,2 MPI od 84 ks sa 5MT. Jako je to danas „mršavo“, čak i za tržište Srbije.

Ono što je meni malo čudno ( i bolno), jeste da taj isti baznjak u Srbiji ima cenu od 16.490. Što znači da Hyundai lepo šiša kupce u Srbiji.

Lazar

Pa čemu su se nadali ? Auto je ružan za medalju i to je od početka svima bilo jasno.

Bungi

Turci znaju da sfušere auto do besvijesti. Nadam se da sa ovim autom to nije slučaj. Pežo-i 301 1.6 hdi, koje imamo u firmi, su živi očaj.Na stranu to što nema skoro nikakve zvučne izolacije, sve živo mu je mijenjano, samo su motor i mjenjač do sad izbjegli šaka mehaničaru. Na nekih, ne baš visokih 170 000 km u četvrtoj godini života, mu je potpuno propalo suvozačevo sjedište. Autotapetari ga navode kao primjer kako ne treba praviti auto sjedište.Šta reći, za ovaj turski Pežo, rumunska Dačia Logan ispade pojam kvaliteta.

BB

Zar se 301 pravibu Turskoj? Ja sam mislio d aje u Španiji…

moron

Ako mene pitaš, bolje da imaš kvar na bilo čemu, nego na motoru i menjaču.
Za mene, najveća vrednost/blagodet svakog vozila ( „korisnička“ i ekonomska ) su upravo motor i menjač. I dok god po tome nema šta da se vanredno „čačka“, sve ostalo je manje pomena vredno.