1. Home
  2. Vesti
  3. Da li će Ford Puma ST dobiti i hibridnu varijantu?
Da li će Ford Puma ST dobiti i hibridnu varijantu?
0

Da li će Ford Puma ST dobiti i hibridnu varijantu?

131
0
Podelite sa prijateljima:

Potentni krosover navodno je sledeći na listi za elektrifikaciju evropske game kod “plavog ovala”.

Ford je nedavno obeležio ozbiljan jubilej – milion proizvedenih automobila u fabrici u Krajovi (Rumunija). Podsetimo, iz ovog pogona stižu dva SUV-a, Puma i EcoSport.

Puma se može pohvaliti odličnim prodajnim rezultatima u Evropi, a ponuda je obogaćena i performantnom ST varijantom. Sada stižu najave da će Puma ST proći kroz tretman hibridizacije.

Ford i dalje ćuti u vezi sa izmenama kod ovog krosovera, no po svemu sudeći hibridna Puma ST i dalje je stvar marketinga. Naime, kako je pre nekog vremena na internetu osvanula gomila paparaco fotografija Pume ST na Nirburgirngu, bilo je jasno da Ford sprema neke promene…

No, na tim fotografijama nema ni naznake o priključku za spoljno punjenje baterije, što momentalno isključuje plug-in hibrid kao opciju. Dalje, Ford u svojoj ponudi ima klasični hibrid, gde SUS komponentu tumači dvolitarski benzinski agregat.

Takav motor ne postoji u ponudi kod Pume ST, što je do sada bila praksa kod američke marke u Evropi kada je reč o ponudi standardnih hibrida. Jednostavnim sistemom eliminacije stiže se do toga da će Ford Puma ST najverovatnije uskoro dobiti sistem blagog hibrida.

On će, bar na papiru, pomoći oko umanjivanja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova, tako da suštinski neće biti velikih promena u vezi sa pogonskim sklopom.

Recenziju Fordove Pume ST u režiji našeg kolege Perice Rajkovića, možete pročitati na sledećem linku.

AutoRepublika 

(131)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments