1. Home
  2. Vesti
  3. Nove informacije o performantnim verzijama Honde Civic
Nove informacije o performantnim verzijama Honde Civic
0

Nove informacije o performantnim verzijama Honde Civic

187
0
Podelite sa prijateljima:

Honda je bila veoma aktivna po pitanju nove, jedanaeste generacije modela Civic. Prvo je debitovala s limuzinom početkom godine i ovih dana bi ona trebalo da stigne u izložbeno-prodajne salone dok je tokom jučerašnjeg dana ponuda proširena i hečom. Nakon što je posao završen sa baznim verzijama koje će činiti većinu prodaje, pažnja se preusmerava na one modele visokih performanci.

U Sjedinjenim Američkim Državama jedna od njih nosi naziv Si i u prošlosti je pružao moćniju verziju poznatog 1,5-litarskog turbobenzinca. Dok je u baznom Civicu razvijao 180 konjskih snaga, Si se mogao pohvaliti s 207 „grla“, pa su šanse velike da ćemo slične brojeve videti i za 2022. godinu.

Ali dok se Si u prošlosti mogao dobiti kao kupe, heč i limuzina, kako stvari stoje naredne godine ćemo videti samo limuzinu. Do ove informacije do došao sajt Civic 11 Forum na osnvu zvaničnih informacija sa Hondinog sajta za Kanadu, gde se navodi da će ova verzija biti dostupna kupcima u oktobru.

Si će biti raspoloživ i sa šestostepenim manuelnim menjačem, većim kočnicama, modifikovanim ogibljenjem, agresivnijim stilom i još mnogo toga, a na priloženim fotografijama možete da vidite ilustracije sa sajta K Design kako bi ovaj mogao da izgleda. Pomalo nam je čudno zašto japanski gigant ne namerava da ponudi i Si kao heč, ali njegovi čelnici očigledno znaju nešto s čime ostatak sveta nije upoznat.


Kao i prethodnih godina, vrh ponude će činiti Type R. Za njegovu promociju je zaslužna heč konfiguracija i debitovaće na nekom većem salonu automobila naredne godine. Ponovo ćemo videti 2,0-litarski turbobenzinac sa preko 300 „konja“, a snaga će se prenositi na prednje točkove preko šestostepenog manuelnog menjača.

Dok su mnogi i dalje kritički nastrojeni što Honda ne želi da potroši dodatni novac na pogon na sva četiri točka, predstavnici japanske firme su ranije spominjali da bi takva konfiguracija samo dodala na masi i štetila dinamičnost u vožnji.

Inženjeri su definitivno uradili fantastičan posao pošto je prethodni Type R „preleteo“ krug na čuvenoj nemačkoj stazi Nirburgring za samo sedam minuta i 43 sekunde, što je rekord za masovno proizvedeni automobil s pogonom na prednje točkove.

Za kraj ćemo reći da mnogi izvori kažu da će naredne godine stići i hibrid, a biće dostupan kupcima širom sveta.

AutoRepublika

(187)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments