1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai očekuje leteće taksije do 2030. godine
Hyundai očekuje leteće taksije do 2030. godine
0

Hyundai očekuje leteće taksije do 2030. godine

118
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejska marka se osim automobilizmom bavi i robotikom, ali i razvojem vazduhoplova. 

Hyundai je uveren da će sektor „letećih automobila“, odnosno manjih vazduhoplova namenjenih pre svega urbanim sredinama, zaživeti krajem tekuće decenije. Oni su još prošle godine, u savezništvu sa Uberom, predstavili S-A1 – konceptualnu letelicu koja bi trebalo da predstavlja uvod u čitavu priču.

Korejci navode da radovi na letelici odlično napreduju, te da očekuju da 2028. godine obavi svoj prvi komercijalni let. „Verujemo da će vazdušni saobraćaj omogućiti manje probleme na drumovima, kao i da će pomoći sa umanjivanjem emisije štetnih gasova. Sa našim letelicama biće moguć prevoz po samom gradu ali i između naselja“, istakao je Majk Kol, rukovodilac Hyundaijevog programa o ovim urbanim vazduhoplovima.

Hyundai je u novembru stvorio novu kompaniju – Supernal, čiji je cilj razvoj i proizvodnja pomenutih sredstava. Prema aktuelnim podacima prva letelica imaće limit leta na 600 m visine, maksimalna brzina bi trebalo da iznosi 290 km/h i pokretaće je, naravno, isključivo elektromotori.

AutoRepublika 

(118)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments