1. Home
  2. Vesti
  3. Ford prestao da prima narudžbe za hibridni model Maverick
Ford prestao da prima narudžbe za hibridni model Maverick
0

Ford prestao da prima narudžbe za hibridni model Maverick

192
0
Podelite sa prijateljima:

Dugi niz godina su nas američki proizvođači vozila ubeđivali kako je „veće uvek bolje“ i kako uopšte ne bi trebalo da gube vreme na manjim modelima jer će većina mušterija da kupi onaj veći. Štaviše, za brend koji uglavnom zavisi od pikap kamioneta, Ford je dugo vremena nudio samo jedan, i to čuvenu F Seriju. Pre nekoliko godina u ponudu se vratio i Ranger, a prethodnih meseci i jedan od retkih kompaktnih kamioneta koji nosi značku Maverick.

Debitovao je tokom letnjih meseci i proizvođač je do sada za njega primio preko sto hiljada narudžbina. Dugo se verovalo da će većina kupaca da se odluči za opcioni 2,0-litarski turbobenzinac sa 260 konjskih snaga i standarni pogon na sva četiri točka, ali na veliko iznenađenje potražnja je visoka i za baznim 2,5-litarskim hibridom.

On se može naručiti samo sa pogonom na prednje točkove, a odlikuje ga veoma niska kombinovana potrošnja goriva (5,5 litara na pređenih sto kilometara) i cena od samo 19.995 američkih dolara.

Potražnja za hibridom je toliko velika da kolege sa sajta CarBuzz kažu da je Ford nedavno prestao da prima narudžbe pošto su svi planirani primerci za modelnu godinu 2022. uveliko rasprodati. Potencijalni kupci će će tek u avgustu naredne godine moći ponovo da naruče hibrid, što nam govori da će se oni koji i stignu u izložbeno-prodajne salone prodavati po značajno višim cenama nego što je Ford to originalno najavio.

U prevodu na neki jednostavniji jezik, možete da zaboravite na spomenutih 19.995 „zelembaća“ pošto se i spomenuti turbobenzinac ovih dana uveliko prodaje za deset do petnaest hiljada više od Fordove fabričke cene.


Uspeh Mavericka je naterao Ford da razmisli o dodavanju još jednog kamioneta u ponudu, a on bi bio pozicioniran stepenicu niže. Ne sumnjamo da će morati da prođe puno vremena pre nego što vidimo rivale iz General Motorsa, Rama, Toyote i ostalih konkurenata.

Takođe, postoje i najave da će Maverick postati zaseban podbrend, nešto nalik viđenom s Raptorom i Broncom. To znači da bismo mogli da vidimo nekoliko novih izdanja, kao što su električni model, zatim proterensko izdanje, a na kraju možda i terenac.

Bilo kako bilo, odgovore na ova pitanja ćemo saznati u budućnosti, a za sada ćemo zaključiti da verovatno ni sam Ford nije očekivao ovakav uspeh.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments